Mlada proizvođačica mlijeka Dragana Grubačević poručila:

“Cijena mlijeka je preniska, a mladi neka nova znanja i praksu steknu na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima”

Autor: prigorski.hr

Dragana Grubačević, studentica je Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima i djevojka koja uz studij pomaže obitelji na farmi, a kako kažu njeni ukućani, voli sjesti u traktor i preorati polje ili pokositi travu. Dragana voli studirati, život na selu i poljoprivredu.

Razgovarali smo s njom na gospodarstvu u Maloj Rijeci. -Studentica sam druge godine na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, odlučila sam se za smjer bilinogojstvo jer se bavimo poljoprivredom, odnosno imamo farmu muznih krava. Zbog farme nam treba i dosta hrane za stoku.

Na farmi imamo 70-ak muznih krava holstein i simentalske pasmine, a na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu imamo oko 150 grla stoke. Dnevno proizvedemo oko 1500 kg mlijeka, mlijeko predajemo Vindiji, a moram spomenuti da imamo robota za mužnju krava – kazala je Dragana Grubačević i osvrnula se na uvijek aktualnu cijenu mlijeka.

-Cijena mlijeka nije bajna, sad se kreće oko 4 kune, a smatram da je preniska s obzirom na troškove i opseg posla. Realna cijena mlijeka bi trebala biti oko 5 kuna – kazala je i uputila poruku mladim proizvođačima mlijeka.

-Budite uporni i preporučila bi mladim proizvođačima mlijeka da prvo upišu Visoko gospodarsko učilište kako bi stekli dodatnu praksu i nova znanja – poručila je mlada proizvođačica mlijeka iz Male Rijeke.

Spomenimo da su na OPG-u Grubačević studentice Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima Ivana Merc i Stella Hossu uz potporu djelatnika Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu i Gorana Mikca s VGUK-a, odradile stručnu edukaciju u ocjeni vanjštine krava, te sa na taj način pripremile za međunarodno natjecanje u ocjeni vanjštine krava koje će se u veljači održati u Francuskoj.

Izvor fotografija i teksta: Mlada proizvođačica mlijeka Dragana Grubačević poručila: “Cijena mlijeka je preniska, a mladi neka nova znanja i praksu steknu na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima” – Prigorski.hr

Riječ Učilišta: Držimo palčeve studenticama u Parizu i njihovom voditelju dr. sc. Draženu Čukliću koji već godinama s velikim uspjehom ulaže svoje bogato iskustvo i znanje u pripremu naših studentskih timova za ovo prestižno natjecanje!

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.