VGUK na izložbi inovacija - Kiepachonovaciji

Četvrtu godinu za redom, u sklopu manifestacije Dani Marcela pl. Kiepacha, u predvorju Razvojnog centra i tehnološkog parka u Križevcima, odvija se i izložba inovacija pod nazivom “Kiepachonovacija”.

Na izložbi je sudjelovalo i Visoko gospodarsko učilište u Križevcima. Kao inovaciju, 3D tiskani snack-proizvod, izložila je dr.sc. Matea Habuš, pred., djelatnica VGUK.

Osim VGUK, na izložbi su inovacije predstavljali i Udruga inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Udruga P.O.I.N.T., Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Križevci, Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci, Križevački poduzetnički centar i tvrtka Codel.

Na izložbi se moglo vidjeti i Rubensovu cijev, Teslin transformator, optički spektrometar, automatizirani sustav za miješanje pića, daljinski upravljano podvodno vozilo, samostabilizirajuću platformu s tri stupnja slobode gibanja, uređaj za mjerenje vremena reakcije na zvučne podražaje, vrtložne struje, Kundtovu cijev, projekte s Microbitom, robote s Al (umjetnom inteligencijom), električno buggy vozilo te otvaranje vrata na pneumatski pogon sa daljinskim upravljanjem putem arduina.

Izložbu je posjetilo oko 400 posjetitelja, a među njima i dekanica Učilišta dr. sc. Marcela Andreata – Koren.

Izvješće sastavila:

dr. sc. Matea Habuš

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.