Izvještaj INSORE i SA 2023

Nastavničko osoblje VGUK sudjelovalo je na 58. hrvatskom i 18. međunarodnom simpoziju agronoma u Dubrovniku u hotelu Valamar Lacroma. Organizatori ovogodišnjeg simpozija su Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Simpozij kao glavni cilj ima predstaviti znanstvene rezultate hrvatskih i inozemnih istraživača i na taj način omogućiti bolji prijenos znanstvenih dostignuća u poljoprivrednu proizvodnju. Na međunarodnom samitu za obnovljive izvore energije (INSORE2023) i simpoziju agronoma (SA2023) koji je trajao od 11. do 17. veljače, sudjelovalo je više od 500 sudionika iz 40 zemalja. Uz znanstvenike i stručnjake iz različitih područja, na samitu i simpoziju sudjelovali su i poduzetnici, predstavnici tvrtki koje su povezane s inovacijama i tehnologijama iz područja obnovljivih izvora energije i poljoprivrede iz Hrvatske i Indije.

Predstavnici s VGUK bili su Iva Rojnica, Goran Mikec i Iva Šikač. Kroz 7 dana simpozija održana su predavanja i izlaganja znanstvenih radova i postera iz svih grana poljoprivredne proizvodnje. Na sekciji „Crop production“ Iva Rojnica je predstavila svoj rad na temu „The influence of conservation tillage systems on soybean weediness“. Asistent Goran Mikec na sekciji „Animal Science“ predstavio je rad na temu „Drones in animal husbandry“.

Asistentica Iva Šikač je dobitnica nagrade za najbolji znanstveni poster iz sekcije „Viticulture, Enology and Pomology“ na temu „Pomological and physicochemical properties of traditional apple varieties from Koprivničko-Križevačka County“. Završetak simpozija je obilježen svečanom večerom i podjelom priznanja i nagrada za najbolje radove.

Izvještaj izradili:

Goran Mikec

            Iva Šikač

                     Iva Rojnica

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.