Studenti Učilišta na vježbama iz predmeta Konji i konjički sport

 

U okviru nastave iz izbornog predmeta Konji i konjički sport studenti 3. godine prijediplomskog stručnog studija Poljoprivreda odradili su vježbe na Zagrebačkom hipodromu i u jahaonici Sv. Juraj. Sve je to ostvareno pod vodstvom vanjskog suradnika, Vedrana Nerve, dr. med. vet. i gospodina Željka Valuha, mag. oec. Gospodin Željko Valuh je internacionalni steward preponskog (FEI Level 2) i dresurnog jahanja (FEI Level 1), te nacionalni sudac preponskog i dresurnog jahanja.

Studenti su prisustvovali čišćenju, uzdanju i zajahivanju konja. Dobili su uvid u osnovnu opremu koja je potrebna za konja i jahača. Također, mogli su vidjeti objekte koji su potrebni za smještaj konja i poligone za trening. Drugi dio vježba odnosio se na trening konja. Studentima su pokazane osnove jahanja konja, hodovi kod konja te kratki trening za preponski i dresurni konjički sport.

Kako je sve izgledalo može se vidjeti u priloženim fotografijama i videima.

Gospodinu Željku Valuhu zahvaljujemo što je svoje znanje i iskustvo prenio našim studentima.

Izvještaj pripremila: 

Marijana Vrbančić Igrić, mag.ing.agr., v. pred.

Video_1

Video_2

Video_4

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.