IZVJEŠĆE S TERENSKE NASTAVE - Hmeljarstvo i bobičasto voće

 

 

Dana 09.03.2023. redovni i izvanredni studenti V. semestra prijediplomskog stručnog studija Poljoprivreda, prema izvedbenom planu nastave na izbornom predmetu Hmeljarstvo i bobičasto voće, bili su sa svojim nastavnicima Ivom Šikač, Dragutinom Kamenjakom i Milanom Sušom na terenskoj nastavi izvan Visokog gospodarskog Učilišta u Križevcima u rasadniku Fragaria d.o.o.

Studenti su posjetili rasadnik na dvije lokacije. Na prvoj lokaciji u okolici Zagreba razgledali su plasteničku proizvodnju jagoda, gdje im je g. Ante Šimundić Mrgan, voditelj proizvodnje, prezentirao njihova iskustva u proizvodnji i prodaji te dao pojašnjenja vezana uz samu tehnologiju proizvodnje i provođenje mjera zaštite. Isto tako, studentima su prezentirani sustavi klasiranja voćnih sadnica, pakiranja voća te kooperacijski odnosi koje Fragaria ima sa svojim kooperantima.

Na drugoj lokaciji u okolici Velike Ludine posjetili su nasad borovnica i malina te im je i tamo isto tako pojašnjena tehnologija proizvodnje i nabave sadnica te plasiranje sadnica i voća na tržište.

Izvješće pripremila:
Iva Šikač, mag. ing. agr.

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.