O ruralnoj i urbanoj glazbi na Učilištu

Doc.dr.sc. Jelka Vukobratović s Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu (Odsjek za muzikologiju) održala je zanimljivo glazbeno predavanje na našem Učilištu. Studenti 1. godine Prijediplomskog studija imali su priliku da u okviru kolegija Ruralna sociologija iz prve ruke saznaju više o ruralnoj i urbanoj glazbi te njezinoj povijesti na ovim prostorima. Posebno je bilo zanimljivo čuti što je turbo-folk, a što su cajke, odnosno kakva je danas opreka između ruralne i urbane glazbe. Od vrsne etnomuzikologinje saznali su i kakvi su vrijednosni sudovi o popularnim folklornim žanrovima u Hrvatskoj danas. Naposlijetku, gostujuća predavačica pojasnila nam je kako nastaje i kako se gradi hrvatski kulturno-glazbeni identitet.

Atmosfera na predavanju je bila vrlo živahna i interaktivna. Studenti su bili zadovoljni i ujedno izrazili želju da ugostimo predavače koji bi aktualizirali i ostale teme koje su zanimljive mladima.

Dr.sc. Sandra Kantar, prof.struč.stud.

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.