Povodom iznimnog rezultata studentice Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima Ivane Merc, načelnik općine Velika Pisanica, gospodin Fredi Pali, uputio je poziv dekanici Visokog gospodarskog učilištu u Križevcima, dr. sc Marceli Andreata-Koren, da se sa studenticom Ivanom Merc i mentorom dr. sc. Draženom Čuklićem odazovu prijemu u općini čija je mještanka Ivana. Naime, Ivana je iz Male Pisanice, naselja u općini Velika Pisanica.

Podsjetimo se, Ivana Merc natjecala se na Međunarodnom natjecanju u ocjenjivanju goveda u Parizu koje se održalo od 27. veljače do 2. ožujka 2023. godine te je u konkurenciji 65 natjecatelja iz 27 zemalja iz Europe plus Kanade ostvarila iznimno šesto mjesto (90 od ukupno 100 bodova). Organizator natjecanja je Ministarstvo poljoprivrede Republike Francuske, a samo natjecanje održava se u sklopu Poljoprivrednog sajma SIA 2023 (Salon International de l'Agriculture).

Isti dan posjetili smo i Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Merc, gospodarstvo koje se bavi proizvodnjom ovčjeg mlijeka. Na gospodarstvu žive i rade Ivanini roditelji, brat, baka te Ivana, kad nije na studiju u Križevcima.

Zahvaljujemo načelniku i članovima OPG-a Merc na pozivu i vrlo srdačnom prijemu.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.