Studentski centar Varaždin iz godine u godinu pomaže studentima u realizaciji njihovih aktivnosti i projekata. Potpore su predviđene za financiranje kulturnih, sportskih, znanstvenih i edukacijskih aktivnosti koje provode studenti i studentske organizacije te su isključivo namijenjene studentima.

Na prošlogodišnji natječaj za potpore Studentski zbor Učilišta prijavio je projekt pod nazivom STUDIRANJE NA ODRŽIV NAČIN. Ideja je potekla od predsjednice i potpredsjednika Studentskog zbora Ivane Merc i Marka Vidakovića, a pomoć u oblikovanju ideje dala je i dekanica, dr. sc. Marcela Andreata-Koren.

Glavni cilj projekta je opremiti VGUK s određenim brojem sportskih bicikala, u prvoj fazi projekta s 8 komada, kako bi se studentima VGUK omogućio ovaj oblik sportskih aktivnosti, zakazanih za određeno vrijeme, ali i izvan toga, sve u cilju da se studenti što više kreću, čime bi se postigle višestruke zdravstvene dobrobiti - fizičke i mentalne.

Projekt je odobren i krajem protekle godine bicikli su i kupljeni.

Kako vrijeme nije dopuštalo da se prije organiziraju razne akcije, nedavno se započelo s time. „Odrađena“ je prva vožnja, a u planu su organizirane vožnje izvan Križevaca. Bicikli će zasigurno biti korisni.

Nadamo se nabavi još većeg broja ovog „vozila na dva kotača koje vozač pokreće vlastitom snagom“ (dakle, nisu na električni pogon) i njihovoj čestoj upotrebi.

Bicikli su na Ratarni VGUK.

Zahvaljujemo Studentskom centru Varaždin na financijskoj potpori i nadamo se nastavku ovog projekta kako bi se veći broj studenata mogao istovremeno baviti bicikliranjem.

Studentski zbor VGUK

Fotografije: Ivana Merc  i Tea Skukan

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.