Dana 05. svibnja 2023. Učilište je primilo donaciju uređaja i opreme za znanstveno-istraživačke i obrazovne svrhe. Radi se o funkcionalnoj opremi i uređajima koji su korišteni u nezakonite svrhe za indoor uzgoj biljaka indijske konoplje, ali se, kako navode u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj, može legalno koristiti u svrhu edukacije i znanstvenog istraživanja. Vrijednost donirane opreme veća je od 25000 eura.

U ime Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske donaciju je predao voditelj Službe za javni red i sigurnost Dražen Prapotnik, a u ime VGUK donaciju je primila dekanica dr.sc. Marcela Andreata-Koren.

Voditelj Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Dražen Prapotnik istaknuo je kako se radi o funkcionalnim predmetima i opremi, koji se mogu legalno koristiti i ulaze u područje redovne i dopuštene djelatnosti učilišta te koje će studenti i profesori moći koristiti kroz nastavu u edukacijske svrhe, te u sklopu praktičnih aktivnosti u njihovim laboratorijima i plastenicima. Ovom prilikom ističem zadovoljstvo što možemo danas predati predmete koji su inače predmeti iz kaznenih djela zloupotrebe opojnih droga, a koji su pravomoćnom sudskom presudom predani u korist Republike Hrvatske. Želimo da studentima na Visokom gospodarskom učilištu ti predmeti koriste u obrazovne svrhe, ali da koriste i profesorima koji će ih moći upotrebljavati kroz svoja znanstvena istraživanja.

Dekanica učilišta dr. sc. Marcela Andreata-Koren izrazila je zadovoljstvo suradnjom i zahvalila se Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj na vrijednoj donaciji koja će služiti na dobrobit akademskoj zajednici te istaknula kako ova oprema dolazi na pravo mjesto jer će poslužiti u obrazovanju i znanstvenim istraživanjima. Zahvaljujem vam i iskreno sam sretna što ste se iz PU bjelovarsko- bilogorske obratili baš nama i što će ovi predmeti i oprema pomoći našim studentima i profesorima u njihovim znanstvenim i stručnim istraživanjima. Naše Učilište diči se svojom tradicijom poljoprivrednog obrazovanja još od daleke 1860. godine i po njoj smo prepoznati i prvi smo u Hrvatskoj. U obrazovanju naših studenata dobro će doći ova oprema, koju danas dobivamo od vas. Još jednom vam veliko hvala na donaciji- istaknula je dekanica Marcela Andreata-Koren.

Voditelj Prapotnik na kraju je istaknuo: Veliko nam je zadovoljstvo doprinijeti obrazovanju naše djece i studenata ovom donacijom koja će im uvelike pomoći u daljnjem obrazovanju i nadam se da ovo nije zadnja naša suradnja. Veselimo se što će ovom hvalevrijednom inicijativom Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska doprinijeti edukaciji studenata, ali zasigurno i znanstveno-istraživačkom radu profesora učilišta. Ovo je prva suradnja Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske s Visokim gospodarskim učilištem u Križevcima kao nama najbližeg učilišta takve vrste, ali zasigurno ne i posljednja.

Više o ovoj donaciji možete pročitati i na prigorski.hr i Policijska uprava bjelovarko-bilogorska

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.