Ovoga proljeća Veleučilište su u sklopu programa mobilnosti Erasmus+ posjetile tri delegacije s inozemnih sveučilišta.

Od 17.04.2023. – 22.04.2023. na Veleučilištu su boravili profesori s Poljoprivrednog - prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, dr. sc. Alen Mujčinović, dr. sc. Merima Makaš i dr. sc. Teofil Gavrić. Održali su niz predavanja studentima na stručnom prijediplomskom studiju Poljoprivreda i na stručnom diplomskom studiju Poljoprivreda, usmjerenju Održiva i ekološka poljoprivreda. Profesori su prezentirali mogućnosti mobilnosti za studente i nastavnike. U sklopu njihova boravka održano je i više sastanaka s nastavnicima, a s ciljem nastavka suradnje i razvoja novih projekata.

Veleučilište je u svibnju 2023. sklopilo interinstitucijski sporazum s Biotehnološkim centrom Naklo iz Slovenije. Delegacija od osam članova posjetila je Veleučilište u razdoblju od 15.5.2023. - 16.5.2023. Na sastanku s menadžmentom Veleučilišta raspravljalo se o mogućnostima suradnje u sklopu programa mobilnosti Erasmus+. Gosti su također obišli laboratorije i pokušališta Veleučilišta, mljekarski praktikum Srednje gospodarske škole i Podravku, gdje su imali sastanak s direktorom sektora za poljoprivredu, gosp. Daliborom Kezele. U Podravki su imali priliku vidjeti najsuvremenije primjere iz prakse vezane uz skladištenje i preradu sirovina u poljoprivrednoj proizvodnji, a upoznati su i sa sustavom kontrole kvalitete u velikim postrojenjima.

Ovoga tjedna na Veleučilištu u sklopu programa Erasmus+ boravi profesorica Maryvonne Salaun s francuskog instituta za obrazovanje u poljoprivredi IREO Lesneven. Tijekom boravka dr.sc. Salaun će obići pokušališta i laboratorije Veleučilišta, mljekarski praktikum Srednje gospodarske škole, održat će predavanje studentima prve godine stručnog prijediplomskog studija, posjetiti mljekarske farme u okolici Križevaca i posjetiti tvrtku za promet životinjskim genetskim materijalom Nova genetik d.o.o. iz Križevaca.

Erasmus koordinatorica

Dr. sc. Valentina Papić Bogadi

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.