AGRONOMIJADA 2023. – OHRID

Studenti Veleučilišta u Križevcima već tradicionalno sudjeluju na Agronomijadi, međunarodnom sportsko-edukacijskom natjecanju studenata, najvećim dijelom iz područja agronomije.

Studentski zbor Veleučilišta, na poziv Studentskog centra Varaždin, prijavio je projekt pod nazivom: „Sport i struka u međunarodnom okruženju“ i dobio financijsku potporu za podmirenje velikog dijela troškova prijevoza autobusom.

Ove godine Agronomijada se održavala u razdoblju od 31. svibnja do 4. lipnja, a sve se odvijalo u Ohridu (Sjeverna Makedonija). Bilo je više od 700 studenata s 15 visokih učilišta iz Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova. Hrvatsku su predstavljali: Agronomski fakultet iz Zagreba, Fakultet agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka, Fakultet šumarstva i drvne tehnologije iz Zagreba, Sveučilište Sjever – Prehrambena tehnologija (Koprivnica) i Veleučilište u Križevcima.

Od sportova, studenti su imali mogućnosti natjecati se u nogometu, košarci, odbojci, stolnom tenisu i šahu. Osim sporta, natjecali su se u kvizovima znanja i znanstvenim radovima iz kategorija: agroekonomija, ratarstvo, stočarstvo i vinogradarstvo.

Naši studenti ostvarili su izvrsne rezultate u području znanja i izlaganja znanstvenih radova osvojivši:

1. mjesto u kvizu znanja iz agroekonomije – Ena Benović,

1. mjesto u kvizu znanja iz stočarstva – Zlatka Kovačec,

2. mjesto u kvizu znanja iz ratarstva – Ivana Merc,

2. mjesto u kategoriji znanstvenih radova iz agroekonomije – Ivon Glavak,

3. mjesto u kvizu znanja iz stočarstva – Anton Berišić,

3. mjesto u kategoriji znanstvenih radova iz stočarstva – Ana Kolar.

Uz ovako sjajne pojedinačne rezultate, naše Veleučilište osvojilo je visoko 2. mjesto u ukupnom poretku u vrlo jakoj konkurenciji 15 fakulteta. Naime, zbrajali su se uspjesi u sportovima i znanju pa možemo reći da smo u znanju prvi jer nas je znanje vinulo na ovako visoko mjesto.

Svakako da treba pohvaliti i studente koji su se natjecali u sportskim aktivnostima, iako ove godine nisu ostvarili uspjeh koji bi im donio jedno od prvih mjesta.

I na kraju treba reći da su, osim za uspjehe u znanju, profesori s drugih fakulteta pohvalili naše studente  za uzorno ponašanje tijekom cijele Agronomijade, a na ponos cijelog Veleučilišta u Križevcima te nastavnog osoblja koje im je bilo u pratnji, Ive Rojnice, mag. ing. agr., pred. i Milana Suše, mag. ing. agr., asist.

Izvješće sastavio:

Milan Suša, mag. ing. agr.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.