U utorak, 6. lipnja 2023. godine naše Veleučilište posjetila je važna delegacija iz Podravke d.d..

U prethodno obavljenim razgovorima konstatirano je da suradnja Podravke i Veleučilišta u Križevcima postoji već dugi niz godina, ali i da bi se trebala produbiti. Predložena su područja u kojima postoji zajednički interes i ona se odnose na: proširenje suradnje u nastavi (provođenje vježbi, stručne prakse, terenske nastave, održavanje tematskih predavanja studentima); sudjelovanje u međunarodnim i domaćim projektima Veleučilišta i suradnja u području sjemenarstva, analitike tla i razvoju tehnologije poljoprivrednih kultura značajnih za Podravku te provođenje istraživanja; stručnu podršku u definiranju novih nastavnih sadržaja i programa sukladno potrebama tržišta rada i trendovima, s naglaskom na povećanje konkurentnosti na tržištu rada i dr.

Radi ostvarivanja ove vrijedne suradnje, Veleučilište je posjetila Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke, zajedno sa suradnicima Natašom Mikuš Žigman, direktoricom Poslovne održivosti i zelene transformacije, i Daliborom Kezeleom, direktorom Poljoprivrede. U Križevcima ih je ugostila dekanica Veleučilišta Marcela Andreata – Koren sa suradnicima dr. sc. Silvijem Jerčinovićem, mr. sc. Tomislavom Peremin Volf i dr. sc. Mateom Habuš.

Nakon radnog sastanka gosti su obišli prostore Veleučilišta, a predsjednica Uprave Podravke, Martina Dalić studentima je održala predavanje o ukupnom djelovanju tvrtke Podravka d.d.

Dekanica i suradnici zahvalili su na dolasku i također izrazili nadu da će ova produbljena suradnja biti na obostranu korist.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.