CANAKKALE ONSEKIZ MART UNIVERSITY
ERASMUS+ MOBILNOST

U razdoblju od 12.-16. lipnja 2023. u sklopu Erasmus+ programa mobilnosti KA 103 dr. sc. Dražen Čuklić i mr. sc. Vlado Kušec boravili su u Canakkale Onsekiz Mart University u Turskoj. Nakon relativno napornog putovanja i smještaja u gradu Canakkale uslijedio je posjet Poljoprivrednom fakultetu gdje nam je domaćin bio doc. dr. Anil Cay, profesor iz područja poljoprivredne mehanizacije. Po obilasku fakultetskih zavoda pridružili su nam se doc. dr. Cemil Tolu i doc. dr. Anda Aydin, profesori na stočarskoj grupi predmeta. Zatim je uslijedio susret s prof. dr. Murat Yildirimom, profesorom na stručnoj grupi predmeta iz melioracija i navodnjavanja koji je izrazio želju za suradnjom s našim veleučilištem i srodnim fakultetima u RH. Nakon toga slijedio je posjet dekanatu Poljoprivrednog fakulteta gdje nas je primio dekan prof. dr. Murat Seker te prodekani doc. dr. Fatih Kuhriman i doc. dr. Burak Polat. Slijedio je posjet Erasmus uredu Sveučilišta, gdje nas je primio voditelj ureda Cagri Ege.

Drugi dan, voditelji programa doc. dr. Anil Cay i doc. dr. Cemil Tolu organizirali su nam posjetu farmi mliječnih krava ASKIN DAIRY, vlasnika Baris Askina u mjestu Izmir Yolu, 20 km udaljenom od Canakkala. Vlasnik nas je upoznao sa specifičnim načinom proizvodnje i prodaje mlijeka koje dobiva s farme na kojoj se nalazi 60 mliječnih krava pasmine simentalac. Zatim nas je vlasnik na svoj osobni zahtjev poveo na tovilište junadi koje puni muškom teladi sa svoje mliječne farme. Ono što nas je iznenadilo je da se hranidba tovne junadi obavlja i komponentama s kojima se dosad nismo upoznali (sačma sjemena pamuka). Interesantno je da se ta farma nalazi u neposrednoj blizini arheološkog nalazišta drevnog i mitskog grada Troje koje smo naravno posjetili sljedeći dan. Zadnji dan boravka iskoristili smo za detaljan obilazak i razgledavanje grada Canakkale.

Dr.sc. Dražen Čuklić; Mr.sc. Vlado Kušec

fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija fotogalerija2 fotogalerija2 fotogalerija2 fotogalerija2 fotogalerija2 fotogalerija2

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.