Na Veleučilištu održana radionica za studente završnih godina studija i panel rasprava o zadovoljstvu studijskim programom

U utorak, 20. lipnja 2023., povodom završetka nastave za studente završnih godina studija, Veleučilište u Križevcima organiziralo je program:

1. SIGURNIM KORACIMA DO (PRVOG) ZAPOSLENJA - Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured  Križevci

2. ZAKUSKA

3. PANEL RASPRAVA o zadovoljstvu studijskim programom

Savjetnice Odsjeka za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje Područnog ureda Križevci u suradnji s Veleučilištem u Križevcima održale su radionicu pod nazivom ''Sigurnim koracima do (prvog) zaposlenja'' za studente završnih godina studija.

Kroz radionicu studenti su upoznati s osnovnim koracima pripreme za zapošljavanje kako bi završetkom studija u što kraćem razdoblju pronašli željeno zaposlenje. Osim usluga koje nudi Hrvatski zavod za zapošljavanje, studentima su kroz primjere predstavljene različite mogućnosti praćenja prilika za zapošljavanje korištenjem suvremenih tehnologija, kao i različiti načini prijava na natječaje  kreiranjem životopisa i individualno prilagođenih prijava i motivacijskih pisama. Kroz primjere, vježbu i zanimljive video isječke studenti su upoznati i s načinom pripreme za razgovor s poslodavcem, posebice važnošću prvog dojma, neverbalne komunikacije i neizostavne pripreme. Također, ovom prilikom studenti su slušali i o mjerama aktivne politike zapošljavanja koje po završetku formalnog obrazovanja mogu koristiti kao alat dodatnog obrazovanja i usavršavanja ili kao potporu poslodavcima za njihovo prvo zaposlenje.

Studenti i djelatnici Veleučilišta izrazili su svoje zadovoljstvo održanom radionicom i uspješnom suradnjom HZZ-a i VUK-a koja će se svakako nastaviti i dalje.

Program je nastavljen kratkom zakuskom, nakon čega je uslijedila panel rasprava o zadovoljstvu studenata studijskim programom pri čijem su samom kraju. Studenti su odgovarali na pitanja u  grupama po studijskom programu i smjeru. Odgovore i komentare iznosili su predstavnici svake od grupa. Ovakva rasprava organizirana je po prvi put, a studenti su iskazali zadovoljstvo ovakvim načinom i mogućnošću iznošenja svojih stavova o studijskom programu, koje su iznosili vrlo otvoreno.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.