Izvješće sa sajma u Gudovcu

Dana 08. 09. 2023. Veleučilište u Križevcima sudjelovalo je na izložbi goveda simentalske pasmine na 30. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu u Gudovcu. Kroz tri dana sajma posjetitelji i potencijalni kupci mogli su vidjeti i tri junca pasmine mesni simentalac uzgojena u sustavu krava - tele u govedarskom praktikumu našeg Veleučilišta. Genetskom selekcijom na Večeučilištu izložbeni primjerci su bez rogova, što je i bio cilj uzgoja. 

U subotu, 09. 09. 2023. na sajmu je održano natjecanje u ocjenjivanju eksterijera goveda, na kojem su studentice VUK-a Ivana Merc i Stella Hossu osvojile četvrto mjesto. Uz naše studentice, na natjecanju su sudjelovali i studenti Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, studenti Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i učenici Srednje gospodarske škole Križevci.

Izvješće izradio:
Goran Mikec mag. ing. agr.

Foto/video:
Andreas Mađerić, ing. rač.

 

 

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Foto

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.