JOŠ JEDNO MEĐUNARODNO ISKUSTVO STUDENTICA VELEUČILIŠTA

 
Od 23.-24. rujna 2023. održano je međunarodno natjecanje u ocjeni vanjštine simentalske pasmine goveda (FleckScore German Open) u mjestu Misbach (Južna Bavarska). Natjecanje je organizirano u sklopu Nacionalne izložbe simentalskog goveda (DEUTSCHE FLECKVIEHSCHAU) u organizaciji  ASR/JE-a (Njemačkog udruženja uzgajivača goveda).

Na natjecanju su sudjelovale studentice druge godine stručnog prijediplomskog studija Poljoprivreda, smjera Zootehnika, Stella Hossu i Ivana Merc. U pratnji studentica bio je mentor za ova, za Veleučilište, već tradicionalna natjecanja, dr.sc. Dražen Čuklić.

Ivana i Stella bile u veljači na natjecanju u ocjenjivanju eksterijera goveda u Francuskoj, u Parizu, a sudjelovanje na ovom natjecanju bilo je još jedno međunarodno iskustvo. Iako su se na natjecanju u Njemačkoj trebale prilagoditi na sasvim drugačije ocjenjivanja vanjštine goveda nego ne prethodnim natjecanjima na kojima su sudjelovale, studentice su se izvrsno uklopile i predstavile Veleučilište u Križevcima i to kao jedini natjecatelji iz Hrvatske.

Osim sudjelovanja na natjecanju predstavnici Veleučilišta imali su priliku i posjetiti  farmu krava obitelji Mosandl (Ottmaring, Dietfurt), poznatog njemačkog uzgajivača rasplodnih bikova simentalske pasmine (Villeroy, Sido, Imposium) te uživati u prekrasnim krajolicima Bavarske.

Zahvaljujemo Udruzi uzgajatelja simentalskog goveda u Hrvatskoj (HUSIM) na čiji prijedlog i poziv je Veleučilište sudjelovalo u ovom vrijednom međunarodnom stručnom događaju.

Dr.sc. Dražen Čuklić

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.