STEM stipendije 2023./2024.

 

Poštovani,

Ministarstvo u akademskoj godini 2023./2024. nastavlja daljnju dodjelu državnih stipendija studentima u STEM područjima znanosti koja će se financirati iz dijela sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. - 2026. Dodjela STEM stipendija provodi se s ciljem intenziviranja suradnje s gospodarstvom i jačanja znanstvene izvrsnosti te stvaranja ravnoteže, korekcije ponude i potražnje na tržištu rada. Unutar komponente/podkomponente NPOO C3.2. „Podizanje istraživačkog i inovacijskog kapaciteta“ u okviru trogodišnjeg Programa Dodjela STEM i ICT stipendija.

Zbog usklađivanja sa Zakonom o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (Narodne novine, broj 119/2022) Ministarstvo znanosti i obrazovanja (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) objavilo je Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 70/2023, u daljnjem tekstu: Pravilnik).

 

Prijave za postupak dodjele državnih stipendija podnosit će se u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr koja će biti aktivna nakon objave Javnog poziva.

Javni poziv raspisuje ministar do 25. listopada za tekuću akademsku godinu.

Liste i rang-liste objavljuju se na mrežnim stranicama Ministarstva najkasnije nakon 60 dana od dana zatvaranja Javnog poziva.

Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti.
Odluka o broju drzavnih stipendija u STEM podrucjima znanosti za akademsku godinu 2023-2024.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.