Berba SNF pokusa kukuruza

 

Na pokusnim površinama Veleučilišta u Križevcima, 6. listopada 2023. godine, obavljena je berba dva hibrida kukuruza za korporaciju SNF.

Ove godine sijani su hibridi Carioca (Fao 460) i Bc 572 ( Fao 500) u osam varijanata i tri ponavljanja. Prije sjetve sjeme je tretirano biostimulatorima, polimerskom emulzijom Flobond SC101 i kombinacijama biostimulatora i Flobonda SC 101. Berba je obavljena ručno uz pomoć studenata prve godine stručnog prijediplomskog studija i treće godine, smjera Bilinogojstvo.

Vrijeme je bilo iznimno toplo i ugodno za rad na polju, a osim studenata, u organizacije berbe sudjelovali su i djelatnici ekonomije i voditeljice pokusa dr.sc. Vesne Samobor.

Nakon berbe i krunjenja odmah je mjerena vlažnost, hektolitarska masa, masa 1000 zrna i prinos svih varijanata.

 

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.