Studenti istražuju potencijale ruralnog turizma u Jastrebarskom

Studenti treće godine stručnog prijediplomskog studija Poljoprivreda, smjer Menadžment u poljoprivredi, u pratnji profesora dr. sc. Sandre Kantar, dr. sc. Kristine Svržnjak i dr. sc. Silvija Jerčinovića, boravili su 18. i 19. listopada 2023. u Zagrebačkoj županiji u sklopu terenske nastave iz predmeta Ruralni razvoj. Zajedno s njima, u upoznavanju Plešivičkog vinogorja, grada Samobora, Svete Nedelje i Jaske, sudjelovalo je nekoliko grupa studenata iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Nizozemske.

Prva lokacija koju smo posjetili bio je grad Jastrebarsko, gdje nas je direktorica Turističke zajednice Petra Masnec upoznala s turističkim sadržajima grada. Nakon uvodnih riječi, uputili smo se na OPG Režek, gdje nas je dočekao vlasnik Krešimir koji zajedno sa suprugom Valentinom vodi agroturističko gospodarstvo. Svojim gostoprimstvom studente su vrlo brzo naveli na otvorenu komunikaciju. Nakon upoznavanja i prikupljanja podataka o radu gospodarstva, studenti i profesori su uživali u ponudi obiteljskog gospodarstva, sve u svrhu dobivanja ideja za unapređenja u radu agroturističkog gospodarstva koje će studenti predstaviti naknadno. Grupa se zatim uputila prema adrenalinskom centru Sveta Nedelja, gdje su nakon ručka vrijeme iskoristili za umrežavanje i zabavu. U ugodnoj atmosferi studenti su stekli nova prijateljstva, razmijenili iskustva te su iskušali svoje sposobnosti u adrenalinskom parku. Kraj prvog dana terenske nastave za studente obilježio je odlazak prema Samoboru gdje su se smjestili u Hostel Samobor. Vrijeme nakon večere studenti su iskoristili za upoznavanje grada Samobora i drugih studenata s različitih fakulteta.

Sljedećeg dana, nakon doručka u Hotelu Lavica, studenti su se uputili u Centar za mlade Bunker gdje su grupnim radom razvili svoje ideje unapređenja obiteljskog gospodarstva Režek. Nakon toga, studenti i profesori uputili su se prema Malom Tehnopolisu Samobor, poduzetničkom centru gdje je sve prisutne pozdravila gradonačelnica grada Samobora Petra Škrobot. U poduzetničkom centru, predstavnik sa svakog fakulteta izložio je osnovne ideje i prijedloge o istraživanoj destinaciji. Planove unapređenja predstavio je Timon Fabijanec s Veleučilišta u Križevcima. Nakon aktivnog sudjelovanja u terenskoj nastavi, studenti će nastaviti raditi na svojim temama i izlagati ih na Međunarodnoj znanstveno-stručnoj Konferenciji za razvoj ruralnog turizma RRT 2023, koja će se održati 23. studenog 2023. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Izvješće sastavio:
Danijel Topljak, 3. godina MUP

Video prilog

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.