ERASMUS +

4. SEMESTAR U SARAJEVU

Cijeli 4. semestar studirali smo na Poljoprivredno - prehrambenom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Bili smo smješteni u studnetskom domu Nedžarići. Iskusili smo život u domu i sve čari studentskog doma. Bili smo smješteni s ostalim studentima iz tog doma tako da smo se brzo uklopili.

Naš dan bi započinjao u 6 sati ujutro zbog gužve u prometu jer smo putovali tramvajem i autobusom do fakulteta. Predavanja su počinjala od 8 sati ujutro i trala do 15 sati poslije podne, ali ne svaki dan. Imali smo puno pauza između predavanja za odmor i druženje. Ljudi s naših smjerova prihvatili su nas jako dobro, baš kao da smo s njima bili od početka. Profesori su se posvetili nama i mi smo se osjećali kao da smo tu puno duže nego što smo zapravo bili. Bilo nam se lako sporazumjeti sa svima zato jer su hrvatski i bosanski jezik slični. To je bila i velika prednost u snalaženju u novom okruženju. Stil predavanja je isti kao i na našem veleučilištu, tako da nam nije bilo teško prilagoditi se. Kao fakultet imaju manji broj sati prakse nego kod nas. Više teoretskog dijela, ali veoma zanimljivog. Najviše vremena proveli smo na predavanjima, ali imali smo i puno slobodnog vremena.

Svaki slobodan trenutak potrošili smo u istraživanju predivnog grada i svih njegovih čari. Možemo samo na kraju reći da nam je studiranje u Sarajevu bilo jedno predivno iskustvo. Upoznali smo puno ljudi, profesora i studenata koji će nam i u budućnosti ostati u lijepom sjećanju. Rodila su se neka prijateljstva za koje se nadamo da neće nikad ni prestati. Svakako bismo preporučili svima Erasmus iskustvo, prvenstveno radi stjecanja novih znanja, a onda i svih ostalih čari koje Erasmus mobilnost nosi sa sobom. Uspomene koje će zauvijek ostati u predivnom sjećanju.

Vaši studenti:
Mihaela Bastalić
Luka Majtan
Timon Fabijanec

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.