Posjet udruge Maslačak Veleučilištu povodom Svjetskog dana jabuka

 

Svjetski dan jabuka obilježava se svake godine 20. listopada. Ovaj dan posvećen je promociji konzumacije jabuka i podizanju svijesti o njihovim zdravstvenim koristima. Jabuke su popularno voće koje se uzgaja širom svijeta i bogate su vitaminima, mineralima i vlaknima.

Osim što su ukusne, jabuke su i vrlo zdrave. Sadrže vitamine poput vitamina C, vitamina A i nekoliko vitamina B skupine, kao i minerale (kalij, kalcij, fosfor..). Jabuke su također odličan izvor vlakana, koja su važna za probavu i općenito zdravlje. Preporučuje se da se konzumira najmanje jedna jabuka dnevno kako bi se poboljšala prehrana i očuvalo zdravlje.

Svjetski dan jabuka također se koristi kao prilika za promociju lokalne proizvodnje jabuka i podršku poljoprivrednicima koji se bave uzgojem ovog voća. Također se organiziraju različite aktivnosti, događaji i edukativni programi kako bi se informirala javnost o važnosti jabuka u ishrani i očuvanju okoliša.

Tako je naše Veleučilište 20. listopada 2023. povodom Svjetskog dana jabuka ugostilo udrugu Maslačak te im kratkim teorijskim izlaganjem predočilo što se sve uzgaja u našem VUK voćnjaku te čime se bavimo. Nakon kratke teorije, uslijedio je praktični dio i berba naših autohtonih sorti jabuka te degustacija istih.

 

Video: posjet udruge Maslačak

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.