Veleučilište na AGRO Startup konferenciji

Studenti Veleučilišta u Križevcima redovito sudjeluju na konferenciji Agro Startup – inspirirajmo poljoprivredu. Konferencija se već tradicionalno održava na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, a utemeljitelj je agencija Apriori World. Misija ovog projekta je okupiti studente, buduće članove poljoprivredne zajednice, i pružiti im potporu kroz edukaciju i povezivanje.

Ove je godine, 24. i 25. listopada, konferencija održana po 7. put. Konferenciji su prisustvovali i naši studenti druge godine stručnog prijediplomskog studija Poljoprivreda, smjera Menadžment u poljoprivredi i Bilinogojstvo, u pratnji dr. sc. Dejana Marenčića, prof. struč. stud. i asistenata Ive Šikač, mag. ing. agr. i Gorana Mikeca, mag. ing. agr. Dvojica studenata su i aktivno sudjelovala u radu konferencije.

Prvi dan održane su tematske cjeline:

1. MLADI, POLJOPRIVREDA I MOGUĆNOSTI

2. PRIMJERI DOBRE PRAKSE

U sklopu prve tematske cjeline održana je panel rasprava s temom Pogled na poljoprivredu i mogućnosti, u kojoj je sudjelovao student Veleučilišta LEONARDO KIRIĆ, bacc. ing. agr. – student stručnog diplomskog studija Poljoprivreda, smjera Održiva i ekološka poljoprivreda. Na panel raspravi Leonardo je predstavio svoje poljoprivredno gospodarstvo te aktivno sudjelovao u raspravi kako gleda na poljoprivredu i koje su mogućnosti i perspektive za mlade poljoprivrednike.

Drugi dan održane su tematske cjeline:

1. STRATEŠKI KORACI HRVATSKE POLJOPRIVREDE

2. PRIMJERI DOBRE PRAKSE

LEON ŠOPAR, student stručnog prijediplomskog studija Poljoprivreda, smjera Bilinogojstvo, u sklopu druge tematske cjeline: Primjeri dobre prakse, održao je predavanje s naslovom: „Održiva poljoprivredna proizvodnja kao dio održivog gospodarenja tlom“. Tema je obrađivala poljoprivrednu proizvodnju na OPG Šopar, u riječi i slici, koja se sastoji u uzgoju različitih ratarskih kultura bez obrade tla plugom, uzgojem pokrovnih usjeva u koje se direktno usijavaju ratarske kulture te direktnu sjetvu u neobrađeno tlo pokriveno biljnim ostacima nakon žetve ili berbe predusjeva.

Program dvodnevne konferencije može se vidjeti na: Agro Startup | Inspiriramo poljoprivredu (inspiriramo-poljoprivredu.com).

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.