Projekt SOFI u Osijeku

U petak, 24.11.2023. održan je V. međunarodni znanstveno-stručni skup INOVACIJE I AGROBIZNIS: Izazovi do 2030. u organizaciji Hrvatskog agroekonomskog društva. Skup se održao na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku.

Projekt SOFI kojeg provodi Veleučilište u Križevcima zajedno s partnerima iz Hrvatske, Njemačke i BIH u okviru europske klimatske inicijative (EUKI - European Climate Initiative) predstavljen je kroz stručno-znanstveni rad pod naslovom Pametna poljoprivreda iz perspektive projekta „SOFI- Smart Organic Food Initiative“. U ime autora, rad je prezentirao Peter Fabijan iz Udruge za ekonomiju zajedništva iz Križevaca.

Osim toga, bivši student VUK-a te sadašnji suradnik na projektu SOFI Martin Topljak predstavio je rad pod naslovom „Uloga institucija u energetskoj tranziciji – primjer Križevačkog laboratorija inovacija za klimu“. Skup je došao podržati i Anto Bilić, predstavnik Središta za cjeloživotno učenje iz BIH kao još jedan partner na projektu.

Kristina Svržnjak kao suradnik na projektu SOFI bila je moderatorica sekcije II, a cjeloviti program skupa može se vidjeti u prilogu.

Projektom SOFI želi se utjecati na donošenje novih ekološki prihvatljivih odluka i rješenja u sektoru poljoprivrede u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini na razini potrošača, poljoprivrednika i jedinica lokalne samouprave. Također, projektom SOFI želi se utjecati na to da održiva ekološka poljoprivreda bude prepoznata kao sredstvo za ublažavanje klimatskih promjena i sredstvo za ublažavanje emisija CO2  u projektnim područjima, a dosadašnje aktivnosti na projektu mogu se vidjeti na web stranici VUK-a (SOFI).

 

                                                          

 Izvješće pripremila:
Dr.sc. Sandra Kantar, prof. struč. stud.

Više o događaju možete vidjeti na:

https://www.facebook.com/peter.fabjan.7

https://www.facebook.com/FAZOSOsijek?locale=hr_H R

Foto Foto Foto

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.