Posjet studenata i nastavnika Veleučilišta Francuskoj u sklopu programa ERASMUS+

 

U sklopu Erasmus+ programa mobilnosti KA131 dr. sc. Valentina Papić-Bogadi, dr. sc. Renata Erhatić i Iva Šikač, mag. ing. agr. zajedno sa studentima druge godine boravile su na poljoprivrednom učilištu IREO Lesneven u Francuskoj u periodu od 11.02. do 18.02.2024.

Profesorice dr. sc. Valentina Papić Bogadi, dr. sc. Renata Erhatić i asistentica Iva Šikač, mag. ing. agr. boravile su u svrhu podučavanja te su na poljoprivrednom učilištu IREO Lesneven održale predavanja iz svog područja. Profesorica Papić Bogadi održala je prezentaciju o Veleučilištu u Križevcima u kojoj je studentima i nastavnom osoblju IREO Lesneven predstavila s čime se Veleučilište u Križevcima bavi, koji se programi izvode te koje su sve prednosti i mogućnosti koje pruža Erasmus+ program mobilnosti. Također je održala predavanja iz poslovnog engleskog jezika. Profesorica Erhatić održala je predavanja iz područja ljekovitog i aromatičnog bilja na temu korištenja ljekovitog bilja u Republici Hrvatskoj te predstavila poznate ljekovite i aromatične biljke koje se kod nas uzgajaju. Asistentica Šikač održala je predavanja iz područja vinogradarstva, vinarstva i voćarstva. Predstavila je trenutnu situaciju u vinogradarstvu i vinarstvu u RH te navela razlike u odnosu na Francusku, a također je održala i predavanje o uzgoju voćnih vrsta u RH.

Na Erasmus+ mobilnosti u sklopu projekta CapAble 2 sudjelovalo je 12 studenata druge godine prijediplomskog studija (Leon Šopar, Valent Delimar, Tomislav Markešić, Tino Balija, Ana-Marija Bahat, Dorotea Dečković, Emanuel Benko, Mario Miler, Matija Dovečer, Domagoj Recc, Jurica Balent, Daniel Jozić). Projekt je koncipiran tako da je kombinirana virtualna i fizička komponenta. Od kraja rujna 2023. do kraja siječnja 2024. odrađen je virtualni dio mobilnosti, a završetak projekta organiziran je u obliku fizičke mobilnosti u svrhu razmjene znanja i iskustava između zemalja koje su partneri i koje su sudjelovale na projektu (Francuska, Njemačka, Rumunjska, Hrvatska). Svakoga su dana bili organizirani posjeti poljoprivrednim gospodarstvima i tvrtkama unutar poljoprivrednog sektora, tehničke stručne konferencije o provedbi Zajedničke poljoprivredne politike, usmene prezentacije, posjeti kulturnim događanjima i međukulturalne aktivnosti između ustanova partnera na projektu.

Na povratku u Križevce profesorice i studenti ostali su još dva dana u Parizu te su obišli sve najvažnije znamenitosti i turističke atrakcije kao što su Eiffelov toranj, muzej Louvre, muzej d'Orsay, katedralu Notre Dame, baziliku Sacré-Coeur, Arc de Triomphe itd.

Ova Erasmus+ mobilnost bila je lijepo i korisno iskustvo, kako za studente, tako i za profesore. S obzirom na interes profesora s IREO Lesneven Sveučilišta i dosadašnju suradnju između dviju institucija, u budućnosti se očekuje još bolja suradnja i mogućnost za realizaciju novih projekata.

Iva Šikač, mag. ing. agr.

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.