Veleučilište na tematskoj sjednici „Izazovi visokoškolskog obrazovanja za potrebe sektora poljoprivrede, šumarstva i veterinarstva“ u Hrvatskom saboru

Na inicijativu Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u Hrvatskom saboru je 23. veljače 2024. godine održana 123. sjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskoga sabora posvećena izazovima visokoškolskog obrazovanja za potrebe poljoprivrede, šumarstva, veterinarstva i prehrambenog sektora.

Uvodno su se sudionicima obratili predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora Marijana Petir, Ivica Kisić, dekan Agronomskog fakulteta, Mladen Pavić, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede i Ivica Šušak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

U raspravi su sudjelovali i Boris Maleš, prorektor Sveučilišta u Splitu, Ivan Zemljak, predsjednik Hrvatske veterinarske komore, Silvija Zec, predsjednica Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije, Branka Levaj, obnašateljica dužnosti dekana Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Andrijana Rebekić, prorektorica Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Danijela Horvatek Tomić, ravnateljica Agencije za visoko obrazovanje i Marcela Andreata-Koren, dekanica Veleučilišta u Križevcima.

Tema je zainteresirala i okupila velik broj sudionika koji su aktivno sudjelovali u raspravi, a više detalja sa sjednice možete pronaći na: https://www.sabor.hr/hr/press/priopcenja/na-tematskoj-sjednici-odbora-za-poljoprivredu-raspravljano-o-buducnosti 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.