Cilj studijskog programa

Stručni prijediplomski studij Poljoprivreda

Cilj studijskog programa Poljoprivreda je omogućiti studentu stjecanje kompetencija nužnih za stručnjaka u području poljoprivredne proizvodnje, uzimajući u obzir održivost i očuvanje okoliša, kao i ekonomičnost i isplativost određene proizvodnje. Završeni student odlikuje se praktičnim znanjima i vještinama, razumijevanjem i sposobnošću primjene suvremenih tehnoloških principa ekonomski efikasne, učinkovite proizvodnje u uvjetima tržišnog gospodarstva i globalne konkurentnosti. Cilj studijskog programa je i kod studenata razviti opće i prenosive kompetencije kao što su uspješno rješavanje problema, timski rad, komunikacijske vještine, informatička pismenost te sposobnost samostalnog traženja informacija i učenja.
Kompetencije se na odgovarajući način izgrađuju u odabranim područjima, odnosno usmjerenjima Bilinogojstvo, Zootehnika i Menadžment u poljoprivredi.

Stručni prijediplomski studij Poljoprivreda, biotehničkog znanstvenog područja, polja poljoprivreda izvodi se za studente u redovitom i izvanrednom statusu.

U prvoj godini studija svi studenti slušaju tzv. Temelje studija, koji pružaju dobru osnovu za sva tri ponuđena smjera. Tijekom trećeg do petog semestra studenti mogu kroz izborne kolegije dodatno produbiti znanja u određenom području. U šestom semestru studenti slušaju dva kolegija, a preostali dio semestra je završna stručna praksa i izrada završnog rada.

Nakon završetka studija, odnosno nakon izrade i uspješne obrane završnoga rada student stječe stručni naziv baccalaureus/baccalaurea ili prvostupnik/ca inženjer/ca poljoprivrede, kratica: bacc. ing. agr. (navodi se iza imena) uz naznaku usmjerenja.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.