Konferencija: Budi dio Zelenog obrazovnog programa!

U utorak 19.03.2024. održana je konferencija o Zelenom obrazovnom programu u učionici na Ratarni Veleučilišta u Križevcima.

Zeleni obrazovni program (ZOP) kao program cjeloživotnog učenja kojeg provodi  Veleučilište u Križevcima nastoji dati podršku svima koji žele uspostaviti svoja ekološka imanja na okolišno i ekonomski održiv način, a posebno poljoprivrednicima, vlasnicima zemljišta i studentima. Nastavni sadržaji provoditi će se u obliku teorijske, praktične, terenske i hibridne nastave u razdoblju od ožujka do lipnja 2024. godine.

Konferenciju je pozdravila dekanica Veleučilišta u Križevcima dr.sc. Marcela Andreata-Koren i podržala nastavak projekta Smart Organic Future Innitiative (SOFI). Zatim je predsjednik Udruge za Ekonomiju Zajedništva Peter Fabjan predstavio projekt SOFI i platformu sofi4agri  koja će umrežiti sve dionike projekta, prvenstveno poljoprivrednike i stručnjake iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Nakon toga je dr.sc. Silvije Jerčinović predstavio strukturu i sadržaj Zelenog obrazovnog programa, načine izvođenja i predavače. Zeleni obrazovni program za Bosnu i Hercegovinu predstavio je partner na projektu Anto Bilić. Zanimljivo je istaknuti da će na obrazovnim programima sudjelovati predavači iz obje zemlje.

Uslijedio je Okrugli stol: Izazovi i prilike Zelenog obrazovnog programa u kontekstu pametne ekološke poljoprivrede na kojem su sudjelovali slijedeći panelisti:

  • Ivan Biškup, mag. oec. pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu
  • Željka Šunjić, prof. – ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta u Križevcima
  • Dr.sc. Siniša Srečec – nastavnik stručnih predmeta s  Veleučilišta u Križevcima
  • Zdravka Harmadi, prof. – nastavnica stručnih predmeta na Srednjoj gospodarskoj školi u Križevcima
  • Matija Habuš – vlasnik OPG Gorušica iz Legrada

Panelisti su podijelili vlastita iskustva o sadržaju, tehničkim, zakonskim i financijskim aspektima programa. U raspravu su se uključili i ostali sudionici konferencije: stručnjaci, studenti, predstavnici poljoprivrednih poduzeća i ostali zainteresirani.

Konferencija je završila prigodnim druženjem i umrežavanjem sudionika.

Za sudjelovanje u programu cjeloživotnog učenja od 02.04. do 8.6.2024. možete se prijaviti na https://bit.ly/prijavaZOP24

Više o konferenciji i Zelenom obrazovnom programu:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064394903647

https://www.facebook.com/scubih

Izvješće pripremile:

Dr.sc. Sandra Kantar, prof.struč.stud.

Dr.sc. Kristina Svržnjak, prof.struč.stud.

Video

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.