ERASMUS+ MOBILNOST NA AZORIMA
University of the Azores-Angra do Heroismo-Terceira Island-Portugal

 

U okviru Erasmus+ programa KA131-2023 međunarodne mobilnosti u svrhu podučavanja, u razdoblju od 18.03. do 22.03. 2024. dr. sc. Dražen Čuklić boravio je na School of Agrarian and Environmental Sciences - Angra do Heroismo Campus (Terceira Island).

Svoj boravak nastavnik je realizirao na Agronomskom fakultetu gdje je pod vodstvom Erasmus+ koordinatora profesora Joakima Fernanda Moreira da Silve obišao fakultet i upoznao se s njegovim ustrojstvom te studentskim standardom.

U sklopu nastave nastavnik je održao više predavanja vezanih uz stanje govedarske proizvodnje u Hrvatskoj te je posebno bio pohvaljen od studenata veterinarskog smjera gdje je održao predavanje o tradicionalnoj borbi bikova na području Balkana. Nakon predavanja sa profesorom Henrique Jose Duarte Rosa obišao je fakultetsku farmu mliječnih krava te nekolicinu uzgajivača bikova koji se koriste za koridu (portugalska verzija) na otoku Terceira. Posebno se u izvješću mora istaknuti pomoć u koordinaciji programa nastave profesorice Mayre Anton Dib Saleh, koja je prošle godine bila gost na Veleučilištu u Križevcima, također u sklopu Erasmus+ programa. Uz to je profesorica Mayra cijelo slobodno vrijeme tijekom moje Erasmus+ mobilnosti koristila za posjete i predstavljanje znamenitosti otoka kojih nije nedostajalo. Tijekom susreta s profesorima i tijekom nastave sa studentima razgovaralo se o mogućoj daljnjoj dolaznoj mobilnosti na Veleučilište u Križevcima.

Dr. sc. Dražen Čuklić

Video

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.