SUDJELOVANJE NA STUDENTSKOJ KONFERENCIJI (SKEI) U NOVOM MESTU

 

U organizaciji Fakulteta za ekonomijo in informatiko Univerze v Novem Mestu (Slovenija) (https://uni-nm.si/) 18.04.2024. održana je 9. Međunarodna znanstvena studentska konferencija „Održivi razvoj i umjetna inteligencija“ na kojoj su studenti s 8 različitih visokoškolskih ustanova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Poljske predstavili svoje radove koje su za ovu priliku pripremili sa svojim mentorima.

Rad studentice Stručnog diplomskog studija  Mije Puljiz: „Održivo gospodarenje otpadom u gradu Križevcima“ izrađen uz mentorstvo dr.sc. Sandre Kantar  izložen je u okviru sekcije „Izazovi obrazovanja i održivi razvoj“. Tijekom izlaganja i rasprave sudionici su bili detaljnije upoznati s rezultatima istraživanja razvrstavanja otpada i biootpada u Križevcima, te postojećom infrastrukturom i uslugama Komunalnog poduzeća Križevci d.o.o.,   zbog čega su Križevci uvršteni među 10 najnaprednijih gradova u Hrvatskoj prema kriteriju odvojenog prikupljanja otpada.

Sudjelovanjem na konferenciji iskazana je mogućnost suradnje između obje visokoškolske institucije u kontekstu nastavka sudjelovanja na studentskim konferencijama, ali i na zajedničkim temama, kao što je održivi razvoj. 

 

Izvješće pripremila:

Dr. sc. Sandra Kantar, prof. struč. stud.

Foto Foto 2

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.