Ogranak Matice hrvatske u Križevcima
poziva Vas na predavanje

HAVAJI
AMERIČKI RAJSKI OTOCI

Govori:

mr. sc. Renata Husinec

 

 

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima
Četvrtak 28. veljače 2019. u 18. sati

 

Putopisno predavanje o Havajima, najmlađoj američkoj saveznoj državi nasred Tihog oceana, otočju sunca i vatre, jedinstvene topografije i 13 klimatskih zona, posljednjoj havajskoj kraljici Lili’uokalani čiji je suprug bio hrvatskih korijena, otočju bogatom mnogim endemskim vrstama bilja i životinja.

 

Plaže, planine i doline, vodopadi i vulkani, parkovi i spilje, kao i svjetski poznata mjesta Diamond Head, Punchbowl i Pearl Harbor, multikulturno stanovništvo, hula ples, jedinstveni havajski ples koji uz pomoć pjesme čuva i održava priče, tradiciju i kulturu Havaja i prvih Polinežana koji su  tamo stigli s Tahitija.

 

Sve to čini Havajsko otočje zemljom zapanjujuće ljepote i prirodne raznolikosti. Mark Twain je Havaje nazvao najljupkija flota otoka koja leži usidrena u oceanu

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.