Svečana promocija završenih studenata VUK-a

U četvrtak, 09. svibnja 2024. održana je u dvorani Hrvatskog doma u Križevcima svečana promocija završenih studenata Stručnog prijediplomskog studija Poljoprivreda u zvanje stručni prvostupnik inženjer poljoprivrede (bacc. ing. agr.) i završenih studenata stručnih diplomskih studija Poljoprivreda i Menadžment u poljoprivredi u zvanje magistar inženjer poljoprivrede (mag. ing. agr.), odnosno magistar menadžmenta u poljoprivredi (mag. oec. agr.).

Program svečane promocije vodili su studenti Lara Milošić i Leon Šopar. Promociji završenih studenata prisustvovao je i župan Koprivničko-križevačke županije, gospodin Darko Koren.

Dekanica Marcela Andreata-Koren pozdravila je sve prisutne te se potom obratila svim diplomanticama i diplomantima i svim prisutnima toplim, nadahnutim i inspirativnim govorom u kojem je naglasila značaj ovog događaja za svakog završenog studenta koji preuzimanjem diplome završava jednu važnu etapu u svom životu. Dekanica je spomenula i kako se sve manje mladih u Hrvatskoj, ali i šire, odlučuje za studij poljoprivrede te da dolazi vrijeme kada će nedostajati stručnjaka u ovom području, stručnjaka kakvi se obrazuju na Veleučilištu u Križevcima. Naglasila je i da je završetak studija samo jedna stepenica u životu te da se moraju dalje razvijati, učiti i primjenjivati stečena znanja i kvalifikacije za svoj osobni razvoj, ali i za razvoj sredine u kojoj će kao stručnjaci djelovati. Pozvala je sve završene studente da ostanu trajno vezani s Veleučilištem kroz članstvo u Udruzi završenih studenata Alumni VUK-a.

Sve okupljene potom je pozdravio i župan Koprivničko-križevačke županije, gospodin Darko Koren. U svom govoru župan je izrazio veliko zadovoljstvo i sreću zbog prisustvovanja ovakvom događaju te je naglasio da je visoko obrazovanje na Veleučilištu u Križevcima svojevrsni brand kojim se Grad Križevci, pored Svetog Marka Križevčanina i Križevačkih štatuta, posebno diči.

U svečanoj promociji sudjelovali su i učenici Glazbene škole Alberta Štrige Križevci, Dominik Arki, Dora Marin, Nika Grbešić i Gabrijel Božić, koji su upriličili glazbeni program KVARTET GITARA: Rumba Flamenca Dietera Kreidlera. Učenike je za ovaj program pripremila njihova nastavnica Emina Trivanović.

Prije same dodjele diploma uručene su i nagrade najboljim studentima – diplomantima:

Među redovitim studentima na Stručnom prijediplomskom studiju Poljoprivreda najbolji uspjeh s prosječnom ocjenom studija 4,51 ostvarila je Josipa Kristanović, a među izvanrednim studentima na istom studiju najbolji uspjeh s prosječnom ocjenom studija 4,46 ostvarila je studentica Biljana Došlović.

Među redovitim studentima na Stručnom diplomskom studiju Poljoprivreda, usmjerenje Održiva i ekološka poljoprivreda, najbolji uspjeh s prosječnom ocjenom studija 4,10 ostvarila je studentica Iva Karas, a među izvanrednim studentima istog studija najbolji uspjeh s prosječnom ocjenom studija 4,15 postigao je student Marino Horvat.

Na Stručnom diplomskom studiju Menadžment u poljoprivredi najbolji uspjeh s prosječnom ocjenom studija 4,80 ostvarila je studentica Marija Profozić.

Po završetku dodjele nagrada najboljim studentima-diplomantima, u ime studenata Stručnog prijediplomskog studija svima se zahvalio završeni student tog studija Tomislav Majdandžić, a u ime studenata stručnih diplomskih studija završena studentica Marija Profozić.

Nakon svečane podjele diploma svi studenti i nastavnici zajednički su se slikali na pozornici dvorane Hrvatskog doma za uspomenu na ovaj svečani događaj.

 

Izvješće:

mr. sc. Miomir Stojnović

Izvor fotografija: Prigorski.hr

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.