Sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji Ekonomije zajedništva

 

U petak, 10.05.2024. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu održana je međunarodna konferencija Udruge za ekonomiju zajedništva „Ekonomija zajedništva – za izgradnju boljeg svijeta!“  koja je okupila stručnjake iz različitih sektora kako bi podijelili svoje znanje i iskustvo o ekonomiji zajedništva. Konferencija je pružila jedinstvenu priliku za razmjenu ideja i iskustava s vodećim stručnjacima iz svijeta rada, znanstvenika, poduzetnika i aktivista. Kroz dinamične panele, rasprave i interaktivne radionice, sudionici su imali priliku istražiti najnovije trendove i perspektive u području Ekonomije zajedništva te identificirati konkretne korake za primjenu tih principa u svojim organizacijama i zajednicama.  Putem  panela, rasprava i radionica na konferenciji je istaknuta  jasna poruka: stvaranje ekonomske paradigme koja stavlja ljudsku osobu u središte svojih aktivnosti.

U panelu na temu odnosnih dobara sudjelovala je i dekanica Veleučilišta u Križevcima dr.sc. Marcela Andreata-Koren koja je prikazala implementaciju odnosnih dobara na primjeru menadžmenta organizacije našeg Veleučilišta te na primjeru primjene odnosnih dobara u poljoprivredi.

S obzirom na to da je Veleučilište u Križevcima vodeći partner na projektu Smart Organic Food Initiative (SOFI)  kojeg provodi zajedno sa Udrugom za ekonomiju zajedništva iz Križevaca i Središtem za cjeloživotno učenje iz Travnika, koji su također nazočili konferenciji, ova je konferencija partnerima na projektu omogućila bolje upoznavanje s radom Udruge i širi kontekst nužan za provedbu projekta SOFI.

Na konferenciji su sudjelovali dr.sc. Sandra Kantar i kolege s Biotehničkog fakulteta iz Podgorice dr.sc. Miomir Jovanović i dr.sc. Miljan Joksimović koji su na Veleučilištu u Križevcima boravili u sklopu programa mobilnosti Erasmus+.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.