Boravak dr. sc. Siniše Srečeca na Instituto Politécnico de Castelo Branco, Portugal

U sklopu Erasmus+  programa mobilnosti za akademsku godinu 2023./2024. dr. sc. Siniša Srečec boravio je na Politehničkom institutu Castelo Branco u Portugalu u razdoblju od 13. do 17. svibnja 2024. godine,  koristeći stipendiju za nastavničku mobilnost za održavanje nastave na inozemnom visokom učilištu i za stručno usavršavanje.

U tom razdoblju dr. sc. Siniša Srečec boravio je u dvije ustanove koje djeluju kao sastavnice Politehničkog instituta Castelo Branco. To su Centar za biljnu biotehnologiju (Centro de Biotecnologia de Plantas) i  Visoka poljoprivredna škola (Escola Superior Agrária). Dr. sc. Srečec obišao je sve laboratorije Centra za biljnu biotehnologiju i razmijenio istraživačka iskustva sa kolegama. Dogovorena je i znanstvena suradnja. Održao je ukupno osam sati predavanja na diplomskom studiju poljoprivrede, obišao sve praktikume i laboratorije, te upoznao i osoblje Visoke poljoprivredne škole, kao sastavnice Politehničkog instituta. Studentima diplomskog studija poljoprivrede održao je  predavanje pod naslovom „Horticultural values, chemocharacterisation and antimicrobial effects of some spontaneous plant species“ u srijedu 15. svibnja 2024. godine. To predavanje studentima je bilo i najzanimljivije. Razlog velikog interesa studenata leži u činjenici da su istraživanja ljekovitog i aromatičnog bilja stavljena u fokus znanstvenoistraživačkog rada  i Centra za biotehnologiju i Visoke poljoprivredne škole u sastavu Politehničkog instituta Castelo Branco, stoga veliki broj studenata diplomskog studija bira upravo istraživačke teme za svoje diplomske radove iz tog područja.


Ispred Centra za biljnu biotehnologiju, lijevo od dr. sc. Siniše Srečeca stoji dr. sc. Fernanda Delgado, desno kolegica Joana Domingues, krajnje desno dr. sc. João Pedro Luz


Nakon održanog predavanja studentima diplomskog studija Visoke poljoprivredne škole


Vrt ljekovitog i aromatičnog bilja Centra za biljnu biotehnologiju

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.