EUKI NETWORKING CONFERENCE

Partneri na projektu SOFI (Smart Organic Food Initiative) Veleučilište u Križevcima, Ekonomija zajedništva, i Središte za cjeloživotno učenje sudjelovali su 14. i 15. 5. 2024. godine na 5. EUKI Networking Conference u Berlinu, Njemačka.

EUKI (Europska inicijativa za klimatske promjene) okupila je brojne stručnjake iz područja klimatske politike i klimatskih ciljeva, energetske neovisnosti, digitalne transformacije i inovacije, industrijske dekarbonizacije i slično, te predstavnike EUKI projekata koji su podijelili svoje uspješne priče. Projekt SOFI predstavljen je zajedno s ostalim projektima koje financira EUKI u galeriji postera. Nadalje, Sandra Kantar i Peter Fabjan sudjelovali su na tematskoj radionici o energetskoj obnovi javnih zgrada i podijelili iskustva iz grada Križevaca. Također su stekli korisna saznanja o načinima smanjenja ugljičnog otiska na primjeru poljoprivrede.

Nakon radnog dijela konferencije uslijedio je obilazak Berlina, točnije Tempelhofer zelene oaze za stanovnike grada.

Sudjelovanje na EUKI konferenciji bilo je vrlo poticajno za provedbu projekta SOFI zbog mogućnosti umrežavanja EUKI projekata, kao i za poticanje zajedništva i suradnje između  znanosti, industrije, lokalne zajednice i udruga civilnog društva s ciljem postizanja zelene tranzicije.

 

 

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.