Erasmus+ mobilnost u Mostaru


 Na petodnevnoj Erasmus+ mobilnosti u svrhu izvođenja nastave u razdoblju od 20. do 24. svibnja 2024. boravila je dr.sc. Renata Erhatić na Agronomskom i prehrambeno tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru (APTF).

Renatu Erhatić je tijekom boravka na APTF-u ugostio dekan prof. dr.sc. Ivan Ostojić zajedno sa prodekanicama, a druženje su upriličili sa kolegama iz područja struke u cilju dogovaranja i pripreme novih projekata i područja suradnje. Također, Renata Erhatić je u sklopu svog posjeta Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu predstavila sebe i Veleučilište u kojem radi, te mogućnosti koje ono nudi dolaznim studentima koji planiraju mobilnost u sklopu programa Erasmus+. Održala je i predavanja studentima prve godine diplomskog studija iz područja ljekovitog i aromatičnog bilja. Iskustva u nastavi i stručnom i znanstvenom radu podijelila je s nastavnicima APTF prof.dr.sc. Anitom Ivanković i doc.dr.sc. Elmom Sefo.

Tijekom boravka u Mostaru imala je priliku prisustvovati i događanjima u sklopu četvrtog  međunarodnog „Staff Training Week“ pod nazivom „Novi načini razmišljanja o internacionalizaciji kroz inovacije u tehnologiji“. Ovaj događaj uključilo je različite radionice, prezentacije i aktivno sudjelovanje domaćih stručnjaka i međunarodnih partnera sa dionicima ustrojbenih jedinica Sveučilišta. Osim toga, osmišljeni program imao je fokus na procesima internacionalizacije Sveučilišta koji obuhvaća društvene i kulturne aktivnosti, te degustacije lokalnih tradicionalnih proizvoda. Jednu ovakvu prezentaciju u četvrtak 23.05.2024. upriličilo je Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet sa svojim osobljem na pokusnom poligonu u Rodoču (Kampus II), što je ujedno bila prilika za nešto manje formalno predstavljanje i povezivanje partnera, nastavnika, studenata i službenika u uredima za međunarodnu suradnju sa gostujućim partnerima. Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet je s ponosom predstavio svoje eksperimentalne nasade mediteranskog voća i vinove loze, te predstavio mjesto provedbe prvenstveno stručne studentske prakse, a i mogućnosti znanstveno-stručne suradnje sa zainteresiranim partnerima.

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.