Redoviti i izvanredni studenti V. semestra koji slušaju izborni predmet Proizvodnja povrća u zaštićenim prostorima 22. veljače 2019. prisustvovali su terenskoj nastavi i vježbama u staklenicima Zarja grupe d.o.o.

Studenti su upoznati s tehnologijom uzgoja rajčice bez tla te uređajima i opremom koja se pri tom koristi. Zahvaljujući vrhunskoj i suvremenoj tehnologiji, uzgoj rajčice u stakleniku odvija se tijekom cijele godine, a kontinuirana berba u većem dijelu godine.  Umjesto tretiranja kemikalijama, u uzgoju koriste biološku zaštitu, što podrazumijeva suzbijanje štetnika rajčice unosom njihovih prirodnih neprijatelja u staklenik.

 


Izvješće pripremila:
mr.sc. Tomislava Peremin-Volf, v.pred.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.