ZELENI OBRAZOVNI PROGRAM

U četvrtak, 20.06.2024. na Veleučilištu u Križevcima završen je program cjeloživotnog obrazovanja: Zeleni obrazovni program (ZOP). ZOP je nastao u okviru projekta SOFI – Smart Organic Food Innitiative s ciljem da se podrže studenti, poljoprivrednici i vlasnici zemljišta kod pokretanja svojih gospodarstava na ekološki održiv i ekonomski isplativ način.

Tijekom posljednja 3 mjeseca 13 polaznika sudjelovalo je u teorijskoj i praktičnoj nastavi u kojoj su spojena poljoprivredna i ekonomska znanja u kontekstu klimatskih promjena. Po završetku obrazovnog programa polaznici su u grupama predstavili  svoje poslovne ideje kroz poslovni model CANVAS, nakon čega su im uručene potvrde o sudjelovanju. Nositelji projekta s Veleučilišta u Križevcima – dr. sc. Silvije Jerčinović, dr. sc. Sandra Kantar, Iva Rojnica, mag. ing. agr. i dr. sc. Kristina Svržnjak zadovoljni su inovativnim pristupom mladih polaznika i nadaju se realizaciji nekih poslovnih ideja.

Nakon Zelenog obrazovnog Programa slijede nove aktivnosti na projektu SOFI, a to su izrada Klimatskog  akcijskog plana za grad Križevce i održavanje Eko-festivala u listopadu 2024.

Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija Fotogalerija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.