„International Summer School: Quality and Use of Plant Based Ingredients“
Djelatnice Veleučilišta u Križevcima, dr. sc. Renata Erhatić i dr. sc. Matea Habuš, sudjelovale su na „International Summer School: Quality and Use of Plant Based Ingredients“ u Sloveniji u organizaciji Znanstveno in inovacijsko središće Pomurje. Demonstracije i praktični rad odrađeni su na farmi u Vidovom Brejgu, dok su predavanja održana i u Pomurskom tehnološkom parku u Murskoj Soboti. Naše djelatnice su proširile svoja znanja o uzgoju i preradi ljekovitog bilja, proizvodnji eteričnih ulja, zahtjevima kvalitete aromatskog bilja u farmaceutskoj, kozmetičkoj i industriji dodataka prehrani te aromaterapiji. I same su sudjelovale u sadnji, berbi, sušenju i destilaciji različitih vrsta aromatskog bilja.
Bila je ovo zanimljiva i korisna radionica, posebice za nas značajna u dijelu stvaranja proizvoda od aromatskog bilja za razvoj ideje o otvaranju sličnog mini pogona na Veleučilištu.