Studentica VGUK MICHAELA AMENT osvojila 4. mjesto  na međunarodnom natjecanju u ocjenjivanju goveda – Pariz 2018.

U Francuskoj su na međunarodnom natjecanju u ocjenjivanju goveda sudjelovale MICHAELA AMENT I ANA BALENT, studentice druge godine preddiplomskog Stručnog studija Poljoprivreda, smjer Zootehnika. Natjecanje je održano od 26.02. do 01.03.2018. na prostoru sajma Paris Expo Porte de Wersailles.

U brojnoj međunarodnoj konkurenciji od 49 natjecatelja iz 25 zemalja Europske unije studentica Michaela Ament je osvojila izvrsno 4 mjesto dok je Ana Balent osvojila 31 mjesto. Ocjenjivanje je provedeno u trajanju od sat vremena na četiri krave od kojih su bile dvije mliječne pasmine prim holstein i dvije mesna pasmina šarole.

Vrlo dobri rezultati produkt su napornog višemjesečnog vježbanja ocjenjivanja goveda uz mentora dr.sc. Dražena Čuklića na prostoru mliječne farme Srednje gospodarske škole u Križevcima te na mliječnim farmama u okolici Križevaca.

Posebno se zahvaljujemo na pomoći djelatniku HPA Željku Picigu koji je svojim znanjem znatno pridonio postignutim rezultatima naših studentica.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.