SUDJELOVANJE STUDENATA NA RURALNIM HUBOVIMA U MEĐIMURJU

Studenti, alumni i profesorice dr.sc. Sandra Kantar i dr.sc. Kristina Svržnjak sa Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima sudjelovali su u radu ruralnih hubova namijenjenih nositeljima razvojnih ideja i inicijativa u sklopu projekta POP-UP ruralno društveno – inovativni hubovi. Prvi  trodnevni mobilni hub održan je od 13. do 15. ožujka 2019. u Maloj Subotici, a drugi  od 20. do 21. ožujka 2019. u Štrigovi. Timovi studenata, stručnjaka i predstavnika lokalnih udruga pomagali su zainteresiranim nositeljima razvojnih inicijativa i projekata iz lokalne zajednice u pokretanju ili razvoju poduzetničkih ideja. Prijavitelji ideja su bili nositelji OPG-ova, poduzetnici i predstavnici udruga koji će svoje poduzetničke ideje pretvoriti u stvarnost i doprinijeti razvoju lokalne zajednice. Na taj način, studenti Ana Balent, Bernard Matijević, Viktor Srpak, Marin Zadravec, Martina Strbad, Filip Majić, te alumni Mateo Golubić, Barbara Imbriša, Tomislav Kovačić, Vito Lučić, Ines Majnić, Martina Pavić, Valentina Vutmej i Zoran Zlatar stekli su novo iskustvo koje će im biti korisno u razvijanju vlastitih poduzetničkih ideja u lokalnoj zajednici.

Nositelj projekta POP-UP Ruralni društveno-inovativni hubovi je LAG Međimurski doli i bregi, a  provodi se u suradnji s  ACT Grupom iz Čakovca, Veleučilištem VERN iz Zagreba, Visokim gospodarskim učilištem iz Križevaca, Fakultetom organizacije i informatike iz Varaždina te LAG-om Škoji. Projekt je  financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.194.848,94 kn.

Fotografije su preuzete sa: https://lag-medjimurskidoliibregi.hr

 

 

Izvješće sastavile:
Dr.sc. Sandra Kantar, v.pred.
Dr.sc. Kristina Svržnjak, prof.v.šk.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.