Susret mladih agroekonomista u Osijeku

Dana 17. travnja 2019. godine Hrvatsko agroekonomsko društvo (HAED) organiziralo je susret budućih mladih agroekonomista s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima te Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. Prije zajedničke radionice u Osijeku, studenti su, formirani u timove, surađivali u e-okruženju i zajednički osmišljavali i izrađivali marketinški plan s naglaskom na e-marketing. Konkretan zadatak bio je kreirati inovativni proizvod od kukaca, algi ili proizvod od puževa i plasirati ga na hrvatskom i/ili inozemnom tržištu (švicarskom ili norveškom tržištu). Cilj susreta bio je međusobno upoznavanje studenata iz tri srodne institucije te prezentacija izrađenih marketinških planova. 

U konkurenciji 6 timova zanimljivih naziva: „Chocohopper“, „Adria crakers“,“Spuži“, „Algensol“, „Snail cure“ i „Bug bar“ pobijedio je  tim „Chocohopper“ (Vanja Aluga, Marina Jukić, Filip Majić, Lucia Mujagić, Gabriela Sušac i Maja Šimanović) koji je prezentirao „Čokoladne praline s karameliziranim skakavcima“  te im je  uručena i prigodna nagrada.

Radionicu su vodile izv. prof. dr. sc. Tihana Sudarić sa Zavoda za bioekonomiju i ruralni razvoj (FAZOS) i prof. dr. sc. Marija Cerjak sa Zavoda za marketing u poljoprivredi Agronomskog fakulteta u Zagrebu, te dr.sc. Sandra Kantar, v.pred.

Nakon uspješno odrađene  radionice, studenti Agronomskog fakulteta u Zagrebu i studenti Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima posjetili su tvrtku „Žito Grupa“ u Čepinu gdje im je suradnica iz Odjela marketinga Ana Serdarušić predstavila marketing tvrtke s posebnim naglaskom na  brand „Dobro“ kojem je cilj prenijeti priču o dobrom proizvodu, ali i o Slavoniji kao regiji iz koje ti dobri proizvodi potječu. Nakon degustacije proizvoda i ugodnog druženja uslijedio je povratak.

Na susretu mladih agroekonomista u Osijeku sudjelovali su studenti Matija Gudić, Iva Karas, Filip Majić, Bernard Matijević, Karla Pavlak, Martina Strbad (smjer: Menadžment u poljoprivredi, II. god.) i dr.sc. Sandra Kantar, v.pred. s Visokoga gospodarskoga učilišta u Križevcima.

 

Izvješće sastavila:

Dr.sc. Sandra Kantar, v. pred.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.