Visoko gospodarsko učilište u Križevcima na 23. Danima travnjaka KKŽ

 

 

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima redoviti je sudionik manifestacije Dana travnjaka Koprivničko-križevačke županije, od sudjelovanja u predavanjima do prezentiranja studijskih programa. Tako je bilo i ove godine.


Osim sadašnjih studenata i profesora koji na razne načine predstavljanju VGUK, na Danima travnjaka se uvijek može vidjeti prisustvo sadašnjih i završenih studenata VGUK kroz prezentiranje svojih tvrtki, gospodarstava i dr., ali i kao natjecatelje u raznim kategorijama ili kao roditelje djece koja se natječu na tzv Bambino kupu. U nastavku slijedi prikaz svih koji su na bilo koji način sudjelovali na ovoj poljoprivrednoj manifestaciji.


Prvi dan 23. Dana travnjaka, 3. svibnja 2019., započeo je stručnim predavanjima u prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica.

 

Stručne studije VGUK predstavila je pročelnica Odjela za stručne studije dr.sc. Marcela Andreata-Koren.

 


Među predavačima su bila i dvojica završenih studenata VGUK.
Josip Crnčić je na VGUK završio trogodišnji studij usmjerenja Stočarstvo te nakon toga Specijalistički diplomski stručni studij Poljoprivreda, usmjerenje Održiva i ekološka poljoprivreda. Zaposlen je u Hrvatskoj agenciji za poljoprivredu i hranu na radnom mjestu Koordinator. Tema predavanja bila je: Izrada plana osjemenjivanja putem računalnog modela planskog sparivanja.
Marko Potroško je završio trogodišnji studij usmjerenje Bilinogojstvo te Specijalistički diplomski stručni studij Poljoprivreda, usmjerenje Održiva i ekološka poljoprivreda. Zaposlen je u Bioter d.o.o., tvrtki koja vrši nadzor nad ekološkom proizvodnjom i s time je bilo povezano i predavanje naslova: Nadzor nad ekološkom proizvodnjom  - Bioter d.o.o.
Predavanje su pratile dvije završene studentice VGUK.
Zdenka Marić, završena studentica trogodišnjeg studija usmjerenja Bilinogojstvo i Spec. studija Menadžment u poljoprivredi na VGUK, a zaposlena je kao viša stručna suradnica za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam u Upravnom odjelu za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu KKŽ.
Tatjana Horvat, koja je završila preddiplomski studij Zootehnika i Specijalistički diplomski stručni studij Poljoprivreda, usmjerenje Održiva i ekološka poljoprivreda. Radi u Hrvatskoj agenciji za poljoprivredu i hranu na radnom mjestu Predstojnika ureda.


 
S lijeva na desno: Marko Potroško, Zdenka Marić, Marcela Andreata-Koren, Josip Crnčić, Tatjana Horvat

Na ovoj manifestaciji, kao i svake godine, imali smo svoje mjesto gdje smo predstavljali naše studije.
U subotu su studijske programe predstavljali Katarina Imbriovčan i Aleksandar Vučković, studenti 2. godine usmjerenja Bilinogojstvo, a u nedjelju Leon Bogatirov, student druge godine usmjerenja Zootehnika.
Nakon otvaranja sajma naš prostor su posjetili državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak i župan KKŽ Darko Koren, kada je na „dežurstvu“ bila  studentica Katarina Imbriovčan.

 

Poslijepodne je informacije o studijima davao Aleksandar Vučković.  

 

U nedjelju je na dežurstvu bio student Leon Bogatirov.

 

Štand je, kao i uvijek, prelijepo uredila dr. sc. Dijana Horvat.

Na još četiri štanda bili su sadašnji ili bivši studenti, predstavljajući svoje tvrtke, ustanove i gospodarstva: Luka Kišiček – redoviti student 2. godine usmjerenja Bilinogojstvo; Nenad Usorac – izvanredni student 3. godine usmjerenja Zootehnika, Hrvoje Pleskalt – završeni student preddiplomskog studija usmjerenja Bilinogojstvo, Marko Potroško, završeni student preddiplomskog i diplomskog stručnog studija na VGUK, Gordan Bužić – završio prediplomski stručni studij usmjerenje Bilinogojstvo i Dragica Bužić koja je završila i preddiplomski studij usmjerenja Bilinogojstvo i specijalistički diplomski stručni studij usmjerenja Održiva i ekološka poljoprivreda.

 
Luka Kišiček s majkom na štandu svog OPG-a

 
Nenad Usorac – na štandu s vlastitim proizvodima

 
Hrvoje Pleskalt i Marko Potroško – na štandu Markove tvrtke (Biotera d.o.o.)


 
Gordan i Dragica Bužić zaposleni u Srednjoj gospodarskoj školi Križevci s učenicama škole

U subotu su dodjeljivane nagrade u različitim kategorijama. Nagradu Najperspektivniji mladi poljoprivredni proizvođač s područja Županije dobio je Dean Bačani, završeni student prediplomskog studija usmjerenja Zootehnika na VGUK. Dean je nastavio na diplomski studij u Sloveniji na poljoprivrednom fakultetu u  Mariboru i pred završetkom je studija.

U nedjelju je održan 12. Bambino kup. Na njemu je sudjelovalo 20 malih uzgajivača starosti od dvije do 12 godina, a lijepo je bilo vidjeti da su, od njih 20, četvero djeca završenih studenata VGUK.
Renata i Ivica Bedoić su, kao izvanredni studenti, završili preddiplomski studij usmjerenja Zootehnika, a njihova djeca Antonio i Antonia su sudionici ovog lijepog natjecanja za djecu.   
Zoran Jug je, kao redoviti student, završio preddiplomski studij na usmjerenju Zootehnika, a na Bambino kupu su sudjelovala djeca Matija i Mila.
 
S lijeva na desno: Renata Bedoić, Ivica Bedoić sa sinom Antoniom, majka Jug sa sinom Matijom,
Zoran Jug s kćerkom Milom i Antonia Bedoić

Na Danima travnjaka se zadnji dan tradicionalno održava natjecanje u ručnoj košnji. Zbog jake kiše natjecanje je odgođeno i zakazano za  10.5.2019., kada je i održano.
Ocjenjivačkim povjerenstvom predsjedala je dr.sc. Marcela Andreata-Koren, a jedan od sudaca redovito  je mr. sc.  Vlado Kušec.
 
 
Natjecatelji, suci i drugi sudionici


Vidimo se na 24. Danima travnjaka KKŽ!

Izvješće sastavila:
dr. sc. Marcela Andreata-Koren

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.