Predstavljanje francuskih studenata

 

Zahvaljujući odličnoj suradnji francuskih učilišta i križevačkoga Visokoga gospodarskog učilišta šestero francuskih studenata u sklopu Erasmus+ programa mobilnosti obavljaju u Učilištu stručnu praksu. Studenti su u četvrtak, 13. lipnja 2019. ukratko predstavili svoju ustanovu i regiju iz koje dolaze.

Sve okupljene studente i nastavnike pozdravila je najzaslužnija za uspješnu francusko-hrvatsku suradnju Erasmus koordinatorica mr.sc. Renata Husinec i dekanica dr.sc. Marijana Ivanek-Martinčić. Poseban je gost bila gospođa Jasna Bas, ataše za znanstvenu i sveučilišnu suradnju iz Francuskog veleposlanstva u Zagrebu.

U predstavljanju su sudjelovali: Emma Nivert, iz učilišta LEGTA Bougainville, Loëssa Loiseau, Ecole Nationale Superieure des Sciences Agronomiques de Bordeaux Aquitaine, Bordeaux Sciences Agro, student Nans Dallaporta, iz učilišta EPLEFPA Arieges Pyrennes, Pamiers te tri studentice Cassandra Catalogna, Elodie Delos, i Louise Neiss iz učilišta EPLEFPA la Bretonnière, Chailly en Brie. Nekoliko pozdravnih riječi uputila je i profesorica Gwendoline Bordas koja je došla u njihovoj pratnji.

Posljednja se svim nazočnima obratila gospođa Jasna Bas koja je izrazila posebno zadovoljstvo da je križevačko Učilište uspjelo sklopiti niz međuinstitucijskih sporazuma s francuskim visokoškolskim ustanovama u koje na završnu stručnu praksu odlaze križevački studenti, i iz kojih je ove akademske godine došao rekordan broj studenata.

Francuski studenti obavljaju stručnu praksu u trajanju od pet ili osam tjedana i izrađuju svoje završne radove u praktikumima Učilišta i Srednje gospodarske škole, u HAPIH Laboratoriju za kontrolu kvalitete mlijeka, na OPG-u Zlatar u okolici Ludbrega i u ustanovama Koprivničko-križevačke županije.

Krajem mjeseca srpnja u Učilište dolazi još četvero francuskih studenata iz učilišta Cibeins u blizini Lyona, također na praksu u trajanju od pet tjedana.

Slike izvor: prigorski.hr

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.