Studentica Učilišta dobitnica nagrade „Lica mobilnosti“

 

U Zagrebu je 27. studenog 2017. u hotelu The Westin održana svečana konferencija „Kako je Erasmus postao Erasmus+, priča koja traje 30 godina“ povodom proslave tridesete godišnjice Erasmus programa te desete godišnjice djelovanja Agencije za mobilnost i programe Europske unije.  Konferenciji su prisustvovali predstavnici ministarstava RH, Hrvatskog Sabora i Vlade RH, predstavnici Europske komisije te ostali uzvanici koji su svojim zalaganjem doprinijeli razvoju i provedbi Erasmus programa u Hrvatskoj. 

Na konferenciji su predstavljena „Lica mobilnosti“, točnije 10 studenata sudionika Erasmus+ mobilnosti koji su pobijedili u izboru za ovu nagradu. Jedno od pobjedničkih lica je Mateja Sirovec, bacc ing agr. završena studentica VGUK koja je ove godine u okviru Erasmus+ programa mobilnosti bila na stručnoj praksi u Francuskoj (LEGTA Bougainville, Brie, Comte Robert). Povjerenik Europske komisije za obrazovanje, kulturu, mlade i sport gospodin Tibor Navracsics dodijelio je nagrade studentima te održao odličan govor na hrvatskom jeziku.

U sklopu konferencije održana je i izložba „Moje Erasmus iskustvo“, gdje su sudionici imali prilike pogledati priče i fotografije iz razdoblja održavanja mobilnosti nagrađenih studenata.

Tijekom svečanosti prikazan je kratki video koji opisuje razvoj Erasmus programa u Hrvatskoj, u kojem sudjeluje i Renata Husinec, Erasmus koordinatoricom na Učilištu.

Na kraju svečanosti održana je panel rasprava Kako od Erasmusa+ učiniti Erasmus++, a dodijeljene su i VET povelje i eTwinning plakete.

U ime Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima, na svečanoj su konferenciji sudjelovale Erasmus koordinatorica mr. sc. Renata Husinec, dekanica dr. sc. Marijana Ivanek-Martinčić, pročelnica Odjela za stručne studije dr. sc. Marcela Andreata-Koren i Mateja Sirovec, bacc. ing. agr.  

Nagrada koju je dobila naša studentica te sudjelovanje naše Erasmus koondinatorice u kratkom filmu o Erasmusu u Hrvatskoj iznimno je priznanje  Visokom gospodarskom učilištu koje već godinama uspješno provodi Erasmus program.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.