Skupina francuskih profesora Ekonomike i Marketinga u području poljoprivrede na osposobljavanju u Visokome gospodarskom učilištu u Križevcima u sklopu Erasmus+  programa

 

Križevačko Visoko gospodarsko učilište bit će od  25. siječnja do 5. veljače 2016. domaćin skupini od 13 francuskih profesora ekonomike i marketinga u području poljoprivrede koji će se dodatno osposobljavati iz 4 područja:

  • strategija i upravljanje farmom
  • nova europska poljoprivredna politika
  • teritorij i kvaliteta
  • dobrobit i usluge u ruralnom prostoru i javne politike

Profesori dolaze iz raznih francuskih srednjih i viših stručnih poljoprivrednih škola u pratnji 4 profesora iz Nacionalne visoke škole za poljoprivredno obrazovanje (L’Ecole Nationale de Formation Agronomique - ENFA) iz  Toulousa koja provodi inicijalno i kontinuirano obrazovanje nastavnika na 200 poljoprivrednih škola širom Francuske. Osposobljavanje će se na Učilištu provoditi uz potporu Erasmus+ programa mobilnosti, a obuhvaćat će teoretsku i praktičnu nastavu, odnosno stručne posjete obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, zadrugama i većim poduzećima koja se bave prodajom poljoprivrednih proizvoda. Predavanja će osim francuskih profesora držati i profesori iz Učilišta i Hrvatske savjetodavne službe.

Osposobljavanje francuskih profesora provodi se na Učilištu zahvaljujući posjetu Dr. Sophie Raynod, šefici Ureda za međunarodnu suradnju ENFA-e, koja je prošle jeseni bila u četveročlanoj francuskoj delegaciji u Učilištu s ciljem dogovora o međunarodnoj suradnji između naših dviju ustanova, posebno u sklopu Erasmus+ programa.

 

R. Husinec

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.