U Rumunjskoj na osposobljavanju u okviru Erasmus+ programa      Nastavnici Učilišta Nada Dadaček i Silvije Jerčinović boravili su od 24. – 28. travnja 2017. godine u Rumunjskoj na Banats University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine „King Michael I of Romania“ u Temišvaru  u sklopu programa mobilnosti Erasmus +, a u svrhu stručnog usavršavanja.

      Svoj boravak proveli su na Poljoprivrednom fakultetu i Fakultetu za menadžment u poljoprivredi. Osim ovih fakulteta u sklopu Sveučilišta postoje i Šumarski fakultet, Veterinarski i Zootehnika.

      Prvi dan boravka su bili primljeni kod prof. Georgete Rate glavne Erasmus kordinatorice, a ujedno i profersorice engleskog jezika, koja im je zaželjela dobrodošlicu i detaljno predstavila međunarodnu suradnju koja se provodi u sklopu Sveučilišta. Tom prilikom izražena je obostrana volja da se i na ovaj način započeta suradnja između dviju institucija podrži u nekim budućim zajedničkim projektima.

      Za daljnje aktivnosti u sklopu stručnog usavršavanja na Agronomskom fakultetu i Fakultetu za menadžment u poljoprivredi bile su zadužene Erasmus+ kordinatorice dr.sc. Andrea Feher i dr.sc. Laura Smuleac. Tijekom predstojećih dana detaljno su upoznati s organizacijom i radom obaju fakulteta, njihovim sadržajem kao i sadržajem kampusa. Održani su zanimljivi sastanci, počevši s prorektorom, dekanom Fakulteta za menadžment u poljoprivredi, profesorima, predstavnicima pojedinih katedri, voditeljem sveučilišne ekonomije, itd. Tijekom susreta s pojedinim profesorima pregovoarano je o dolaznoj mobilnosti i mogućnosti njihovog gostovanja u svrhu predavanja na Visokom gospodarskom učilištu kao i moguće stručno-znanstvene suradnje u vidu zajedničkih projekata, istraživanja i predstavljanja rezultata u znanstvenim časopisima i konferencijama.

 

 

Nada Dadaček, Silvije Jerčinović

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.