U ponedjeljak, 27. siječnja 2020. redoviti studenti specijalističkog diplomskog stručnog studija Poljoprivreda, usmjerenje Održiva i ekološka poljoprivreda, boravili su na terenskoj nastavi u bioplinskoj elektrani Orehovec instalirane snage 1,2 MWel u pratnji svojih nastavnika dr.sc. Zvjezdane Augustinović i mr.sc. Miomira Stojnovića.

Nastava je organizirana iz predmeta Mehanizacija u održivoj i ekološkoj poljoprivredi i Održivi razvoj u poljoprivredi kako bi se studenti pobliže upoznali s tehnologijom proizvodnje bioplina iz supstrata poljoprivrednog porijekla korištenim za anaerobnu digestiju, potrebnim objektima i opremom za kogeneracijski proces proizvodnje električne i toplinske energije, korištenjem tekućeg i krutog digestata za organsku gnojidbu u poljoprivrednoj proizvodnji, implikacijama i značajem takvog postrojenja za poljoprivredne proizvođače u okruženju, ali i potencijalima korištenja toplinske energije iz procesa za lokalnu zajednicu i ekonomiju.

mr.sc. Miomir Stojnović

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.