SUDJELOVANJE NA MANIFESTACIJI „DANI MARCELA KIEPACHA“

 

 

Dana 12.02. 2020. u Razvojnom centru i tehnološkom parku u Križevcima održana je izložba inovacija u  sklopu manifestacije “Dani Marcela Kiepacha”, značajnog križevačkog izumitelja (1894.-1915.) na području elektrotehnike. Tom prilikom održana su zanimljiva predavanja o životu križevačkog izumitelja, Parku znanosti, konceptu križevačkog murala i slično, a studentica Visokog gospodarskog učilišta Martina Strbad prezentirala je ruralne hubove kao oblik inovacije u ruralnom prostoru.

Ruralni hubovi predstavljaju model društveno korisnog učenja koje funkcionira kao povremeno događanje ili aktivnost u lokalnoj zajednici u kojem sudjeluju udruge, studenti, alumni i stručnjaci kako bi nositeljima razvojnih inicijativa i projekata pomogli u pokretanju ili razvoju društveno poduzetničke inicijative.

Ruralni hubovi su glavna tema projekta „POP-UP Ruralni društveno-inovativni hubovi“ koji je prijavljen u okviru Otvorenog poziva ”Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja”, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a vrijedan je 1.194.848,89 HRK.

Sudjelovanjem na ovoj manifestaciji Visoko gospodarsko učilište promoviralo se kao institucija koja aktivno sudjeluje u projektima i pomaže razvijanju inovacija.

Manifestaciji su prisustvovali  i izvanredni studenti II. godine usmjerenja „Menadžment u poljoprivredi“ u okviru izbornog kolegija „Bioetika“.  

Izvješće sastavila:

Dr.sc. Sandra Kantar

Više o manifestaciji možete vidjeti na slikama koje nam je ustupio Grad Križevci, a detaljnije informacije o „Danima Marcela Kiepacha“ možete vidjeti na sljedećoj poveznici: https://krizevci.hr/odrzana-izlozba-inovacija-u-sklopu-manifestacije-dani-marcela-kiepacha/

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.