ODRŽIVA I EKOLOŠKA PROIZVODNJA I TEHNOLOGIJA KRME (273349)

Nositelj kolegija

Opis kolegija

Osnovne značajke održivog gospodarenja u proizvodnji krme (biološka raznolikost, plodored, gnojidba, zaštita…) i vrste krmnog bilja prikladne za održivo gospodarenje. Kvaliteta zrnastih ratarskih proizvoda namijenjenih preradi u koncentrirana krmiva. Testovi i jedinice za određivanje ispravnosti kvalitete zrnastih leguminoza. Štetni sastojci u proizvodnom lancu proizvodnje koncentriranih krmiva. Suvremene tehnologije proizvodnje koncentriranih krmiva. Priprema soje i žitarica za tehnološki postupak prerade. Tehničko-tehnološke osobitosti suhog ekstrudiranja. Osobitosti tehnološkog procesa proizvodnje koncentriranih krmiva.

Vrsta kolegija

ECTS: 4.00

Surealizator

Opće kompetencije

samostalno organizirati proizvodnju kvalitetne krme na održiv i/ili ekološki način kao i primjenu suvremenih postupaka u skladištenju i doradi krme

Ishodi učenja i način provjere

Ishod učenja
Prezentirati osnovne mjere i materijale potrebne za održivu i ekološku proizvodnju krmiva
Planirati agrotehničke mjere određene krmne kulture i/ili na travnjacima i načine korištenja krmnog bilja, prema pravilima održive i/ili ekološke proizvodnje
Procijeniti ispravnosti proizvodnje i spremanja krmnog bilja i trava na određenom gospodarstvu
Predvidjeti razinu bioloških i kemijskih rizika u sirovinama za proizvodnju koncentrirane stočne hrane
Integrirati postojeća tehnička rješenja u tehnološku liniju koja zadovoljava konkretne tehnološke zahtjeve

Izvedbeni plan nastave

Poveznica na Izvedbeni plan nastave

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.