PERADARSTVO (237)

Nositelj predmeta

Opis predmeta

Vrsta predmeta

  • Preddiplomski Stručni studij Poljoprivreda / Zootehnika (Obvezni predmet, 3. semestar, 2. godina)

ECTS: 5.30

Sati nastave: 30
Predavanja: 30
Vježbe u praktikumu: 15
Seminar: 15

Ocjenjivanje

Dovoljan (2):
Dobar (3):
Vrlo dobar (4):
Izvrstan (5):

Opće kompetencije

CILJ PREDMETA: Osposobiti studente za samostalno organiziranje proizvodnje jaja i mesa peradi

Ishodi učenja i način provjere

Ishod učenja Način provjere
1. Imenovati pasmine i hibride svih vrsta peradi i opisati eksterijerna i proizvodna svojstva Usmeni ispit
2. Izračunati sastav krmne smjese za nesilice kod proizvodnje jaja Pisani ispit/kolokvij
3. Izračunati sastav krmne smjese za brojlere kod proizvodnje mesa Pisani ispit/kolokvij
4. Samostalno provesti proces inkubiranja kokošjih jaja Stručna praksa
5. Prikazati načine držanja peradi, te ih usporediti Usmeni ispit
6. Koristiti mjere dobrobiti u uzgoju peradi Usmeni ispit
7. Planirati preventivnu zdravstvenu zaštitu Usmeni ispit
8. Razlikovati kod na jajima i usporediti ga s načinom držanja peradi Usmeni ispit
9. Organizirati uspješnu proizvodnju jaja i mesa peradi Usmeni ispit
10. Opisati hranidbu svih vrsta peradi Seminar

Obvezna literatura

  1. Pintić V., Marija Meštrović (2004): Osnovi peradarstva. Skripta, II dopunjeno izdanje. Visoko gospodarsko učilište u Križevcima
  2. Senčić Đ. (1994): Peradarstvo, Gospodarski list. Zagreb
  3. Uremović Z., et. al. (2002): Stočarstvo. Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
  4. Mužic S. (1999): Proizvodnja kokošjih jaja, Poljoprivredni savjetnik, Zagreb

Preporučena literatura

  1. Wilhelm B. (2008.): Hühnerställe bauen. Eugen Ulmer KG, Wollgrasweg 41, 7059 9 Stuttgart (Hohenheim).

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.